Σπανακόπιτσα



Η παραδοσιακή σπανακόπιτα διασταυρώθηκε με τη homemade πίτσα και έγινε σπανακόπιτσα.

Συστατικά

Για την πίτσα
1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
7 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλάτι
8 γρ. ξερή μαγιά
80 ml ελαιόλαδο
600 ml χλιαρό νερό
Σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα τριμμένη
Για τη γέμιση σπανάκι
1 κιλό σπανάκι
3 πράσα
1 ξερό κρεμμύδι
5 ψιλά φρέσκα κρεμμύδια
φρέσκα μυρωδικά (άνιθο, δυόσμο, βασιλικό)
2 αβγά
350 γρ. φέτα (χοντροσπασμένη)
200 γρ. λαδοτύρι μυτιλήνης (περασμένο στον τρίφτη)
ελαιόλαδο
αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λουκάνικο με γέμιση πράσο

Οδηγίες

Για την πίτσα
Στο μίξερ ή με το χέρι, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης, αφού πρώτα διαλύσουμε χωριστά τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό. Κάνουμε μια μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν. H πίτσα θέλει λίγο ψήσιμο σε πολύ καυτό φούρνο. Για να ενισχύσουμε τη θερμοκρασία, μπορούμε να αφήσουμε το ταψί να κάψει καλά πριν βάλουμε την πίτσα.
Μόλις ανοίξουμε την πίτσα βάζουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας και το τυρί και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση σπανάκι
Πλένουμε τα χόρτα. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμετο σπανάκι και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά.
Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Δεν θέλουμε να εξαφανιστεί η φέτα.
Απλώνουμε τη γέμιση σπανάκι πάνω στην πίτσα που έχουμε μισοψήσει. Βάζουμε ροδέλες από λουκάνικο και επιστρέφουμε την πίτσα στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά.



Πηγή: Cool Artisan