Πρασόπιτα με λουκάνικο



Μια δημιουργική πρασόπιτα, αμιγώς ελληνική αλλά λίγο πιο «παιχνιδιάρα» με λουκάνικο πράσου!


Συστατικά

12 φύλλα κρούστας
1 ξερό κρεμμύδι
3 πράσα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 κτσ ψιλικομμένα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό)
250 γρ φέτα
250 γρ γραβιέρα
2 αυγά
250 γρ λουκάνικο πράσου κομμένο σε φέτες
1 κτγ πάπρικα καπνιστή
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για τα φύλλα

Οδηγίες

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
Βάζουμε 3 κτσ ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει
Σοτάτουμε πρώτα το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τα υγρά τους
Μόλις μαραθούν τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, τα αυγά, τα μυρωδικά, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το λουκάνικο πράσου σε λεπτές φέτες, το βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψάκι.
Στη βάση βάζουμε 2 φύλλα κρούστας χιαστί και τα λαδώνουμε καλά.
Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και βάζουμε ακόμα ένα φύλλο.
Το λαδώνουμε με ένα πινέλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
Μόλις τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα χαράζουμε την επιφάνειας, χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στο πάτο του ταψιού. Αυτό βοηθά να ψηθούν καλύτερα τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή: Cool Artisan