Συνταγή
Ελαφριά τάρτα με ανθότυρο και λαχανικά
Σήμερα, φτιάχνω νοστιμότατη τάρτα με λαχανικά και ανθότυρο για ένα πλήρες και ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.
Συστατικα
Για τη γέμιση- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. λιαστές τομάτες
- 2 αβγά
- 2 ασπράδια αβγού
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. θυμάρι (φρέσκο καλύτερα, αν δεν έχεις βάλε αποξηραμένο)
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Λαχανικά για το topping (τομάτα, κολοκυθάκι, πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες 0,5 εκατοστού)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγιες
Για τη γέμιση- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τα ασπράδια.
- Προσθέτουμε τα τυριά, τις λιαστές τομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Αναμειγνύουμε καλά και ομογενοποιούμε το μείγμα.
- Στρώνουμε το μείγμα στην τάρτα που έχουμε κάνει τυφλό ψήσιμο.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε τα λαχανικά στην επιφάνεια.
- Με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια της τάρτας με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: Cool Artisan



