Χοιρινό μπούτι με πορτοκάλι και μουστάρδα

Για σήμερα έχουμε συνταγή για χοιρινό μπούτι, το οποίο αποκτά λαχταριστή γεύση από πορτοκάλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε την!

Υλικά για 4 άτομα

Για το χοιρινό μπούτι

  • 2 κιλά μπούτι χοιρινό
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα όλα μαζί και μαρινάρουμε απoβραδίς το μπούτι. Δεν πετάμε τη μαρινάδα, αλλά στραγγίζουμε το μπούτι. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το μπούτι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε γάστρα και από πάνω βάζουμε το μπούτι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες και έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα για να ροδίσει. Πριν το σερβίρισμα, αφήνουμε λίγο το κρέας σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου και μετά το σερβίρουμε σε πιατέλα. 

Πηγή: www.newsbeast.gr