Πώς να φτιάξετε μια νόστιμη και υγιεινή σαλάτα

Μπορεί να φαίνεται ένα από τα πιο απλοϊκά και εύκολα στη σύνθεση πιάτα, όμως, τελικά, πώς μπορείτε να πετύχετε τη χρυσή τομή και να δημιουργήσετε μια νόστιμη και υγιεινή σαλάτα; Συνήθως καταφέρνουμε είτε το πρώτο, δημιουργώντας ένα βαρύ και με πολλές θερμίδες αποτέλεσμα που μόνο…σαλάτα δε θυμίζει, είτε το δεύτερο, με το τελικό-και σούπερ υγιεινό-αποτέλεσμα να είναι πολύ βαρετό. Πώς θα πετύχετεκαι νοστιμιά και λίγες θερμίδες; Δείτε παρακάτω τα 6 βασικά βήματα από τη διατροφολόγο Κλειώ Χούπη, και αμέσως θα πετύχετε αυτό που θέλετε!

Διαλέξτε μια διαφορετική πράσινη βάση

Απαραίτητο συστατικό κάθε υγιεινής σαλάτας είναι η πράσινη βάση της. Αντί για τα συνηθισμένα συστατικά, ωστόσο, όπως είναι το μαρούλι ή το λάχανο, κάντε μια πιο fun και διαφορετική επιλογή, όπως είναι το kale ή το baby σπανάκι.

Προσθέστε λαχανικά

Οι διαφορετικές υφές θα δώσουν ένα ακόμα πόντο στο γευστικό σας αποτέλεσμα. Οπότε μην περιοριστείτε μονάχα σε ένα λαχανικό. Εμπλουτίστε τη σαλάτα σας με διαφορετικά λαχανικά, όπως ψητά λαχανικά, μελιτζάνα ή παντζάρι.

Μην παραλείψετε το dressing

Προτιμήστε μια ελαφριά vinaigrette και αποφύγετε τα κρεμώδη αλλά και έτοιμα dressing. Φτιάξτε τη δική σας σως μέσα στο Σαββατοκύριακο και φυλάξτε την όλη την εβδομάδα στο ψυγείο, προσθέτοντας στις σαλάτες σας εύκολα και γρήγορα.

Προσθέστε κάτι τραγανό

Τραγανά λαχανικά, όπως αγγούρι ή καρότο ή σπιτικά croutons θα δώσουν έξτρα γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε τις πρωτεΐνες

Βασικό μέρος κάθε σαλάτας είναι και οι πρωτεΐνες, που οπωσδήποτε δεν πρέπει να παραλείψετε. Προσθέστε ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, σολομό ή και αυγά.

Μερικά extra συστατικά που θα σας εκπλήξουν

Τελευταίο και πιο διασκεδαστικό στάδιο από τη δημιουργία ενός ενδιαφέροντος αλλά και υγιεινού πιάτου είναι η ολοκλήρωση με διάφορες τροφές που θα δώσουν ακόμα περισσότερη γεύση, όπως είναι τα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, σπόροι, βότανα, μυρωδικά ή μπαχαρικά.

Πηγή: www.shape.gr