Κοτόπουλο με καρότα και αρακά

Ένα νόστιμο πιάτο με κοτόπουλο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία να το μαγειρέψετε:

Υλικά

  • 800 γρ. στήθος κοτόπουλου σε 4 φιλέτα
  • 200 γρ. αρακά
  • 200 γρ. καρότα
  • 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 15 γρ. κορνφλάουρ διαλυμένο στο νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά από κάθε μεριά για να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και τον αρακά και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, δένετε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ. Προσθέτετε τον άνηθο, το μάραθο και το λεμόνι και σερβίρετε.

Πηγή: www.olivemagazine.gr