Κοκκινιστό κοτόπουλο στην κατσαρόλα με πιπεριές Φλωρίνης

Πάμε σήμερα να δούμε πώς μπορείτε να φτιάξετε υπέροχο κοκκινιστό κοτόπουλο στην κατσαρόλα με πιπεριές Φλωρίνης.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μέτρια καρέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί πουρέ ντομάτας ή 1 κουτί ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 8 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αλευρώνουμε ελαφρά.Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάμε στην άκρη σε ένα πιάτο. Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές Φλωρίνης για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσέχουμε να μη ροδίσουν. Προσθέτουμε το ούζο, ανακατεύουμε, αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.Προσθέτουμε τον πουρέ και τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα για να αναμειχθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό από το βραστήρα τόσο ώστε να μισοσκεπάζει το κοτόπουλο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό για 45 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Κατά τη διάρκεια ελέγχουμε αν χρειαστεί επιπλέον νερό, ενώ αντιθέτως προς το τέλος του μαγειρέματος εάν το φαγητό έχει παραμείνει με πολύ σάλτσα, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για να εξατμιστούν τα επιπλέον υγρά και να δέσει ωραία η σάλτσα μας.Σερβίρουμε με ό,τι μας αρέσει. Ταιριάζει πολύ ωραία με πουρέ πατάτας, πατάτες τηγανιτές, ρύζι μακρύκοκκο απλό σε πιλάφι αλλά και με μακαρόνια, λιγκουίνι, χυλοπίτες, παπαρδέλες κ.α.

Πηγή: www.mednutrition.gr