Ατομικά brownies με ρευστή σοκολάτα

Δοκιμάστε να φτιάξετε λαχταριστές μπουκίτσες brownies με γέμιση από σοκολάτα γάλακτος:

Συστατικά

  • λάδι για το ταψί
  • ½ φλ. βούτυρο
  • ½ φλ. σκόνη κακάο
  • ¼ φλ. ηλιέλαιο
  • 113 gr κουβερτούρα τριμμένη
  • ¾ φλ. ζάχαρη
  • ¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1½ κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ. γλυκού baking powder
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 24 σοκολατάκια γάλακτος

Τρόπος μαγειρέματος

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί για mini muffin 24 θέσεων.

  • Ζεστάνετε νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε σε ένα μπολ το βούτυρο με την κουβερτούρα, το ηλιέλαιο και το κακάο.

  • Τοποθετήστε το μπολ πάνω στο κατσαρολάκι με το νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο

  • Αφαιρέστε το μπολ από το κατσαρολάκι και ανακατέψτε τη ζάχαρη και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν.


  • Προσθέστε και τα αυγά ένα-ένα και έπειτα τη βανίλια, ανακατεύοντας διαρκώς.

  • Ρίξτε και το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ενοποιηθεί ο χυλός.

  • Μοιράστε το μείγμα στις θέσεις του ταψιού, χωρίς να γεμίζουν εντελώς.

  • Πιέστε στο κέντρο κάθε θέσης ένα σοκολατάκι και ψήστε για περίπου 18 λεπτά.

  • Αφήστε τα brownies να κρυώσουν για 15 λεπτά στο ταψί και έπειτα ξεφόρμαρετέ τα προσεκτικά για να μη σπάσουν.

Πηγή: www.tlife.gr