Συνταγή
Ατομικά brownies με ρευστή σοκολάτα
Δοκιμάστε να φτιάξετε λαχταριστές μπουκίτσες brownies με γέμιση από σοκολάτα γάλακτος:
Συστατικά
- λάδι για το ταψί
- ½ φλ. βούτυρο
- ½ φλ. σκόνη κακάο
- ¼ φλ. ηλιέλαιο
- 113 gr κουβερτούρα τριμμένη
- ¾ φλ. ζάχαρη
- ¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1½ κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ. γλυκού baking powder
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- 24 σοκολατάκια γάλακτος
Τρόπος μαγειρέματος
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί για mini muffin 24 θέσεων.
- Ζεστάνετε νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε σε ένα μπολ το βούτυρο με την κουβερτούρα, το ηλιέλαιο και το κακάο.
- Τοποθετήστε το μπολ πάνω στο κατσαρολάκι με το νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο
- Αφαιρέστε το μπολ από το κατσαρολάκι και ανακατέψτε τη ζάχαρη και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέστε και τα αυγά ένα-ένα και έπειτα τη βανίλια, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Ρίξτε και το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ενοποιηθεί ο χυλός.
- Μοιράστε το μείγμα στις θέσεις του ταψιού, χωρίς να γεμίζουν εντελώς.
- Πιέστε στο κέντρο κάθε θέσης ένα σοκολατάκι και ψήστε για περίπου 18 λεπτά.
- Αφήστε τα brownies να κρυώσουν για 15 λεπτά στο ταψί και έπειτα ξεφόρμαρετέ τα προσεκτικά για να μη σπάσουν.
Πηγή: www.tlife.gr