Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε ρούχα για το μωρόΗ αγορά ρούχων για το μωράκι που σε λίγο καιρό θα έρθει στον κόσμο είναι μια από τις πιο ευχάριστες δουλειές για τις μέλλουσες μανούλες. Αν και εσείς βρίσκεστε σε αυτή τη φάση, ας δούμε τι πρέπει να προσέχετε:
  • Ρούχα άνετα και ευκολοφόρετα: Δηλαδή με απλά λόγια σκεφτείτε πώς όταν θα ντύνετε το μωράκι σας, το τελευταίο που θα θέλατε είναι να παιδεύστε με δύσκολα κουμπιά, πολλά φερμουάρ και περίπλοκα ή άβολα δεσίματα. Επιπλέον αν αναλογιστείτε πόσες φορές θα του αλλάζετε πάνα ημερησίως καταλαβαίνεται γιατί η ευκολία είναι σημαντική.
  • Καλής ποιότητας υφάσματα: Προτιμήστε βαμβακερά υφάσματα καλή ποιότητας που θα επιτρέπουν στο δερματάκι του μωρού σας να αναπνέει. Αποφύγετε συνθετικά υφάσματα, γουνάκια και γενικώς υφές που μπορεί να το ενοχλούν ή να του προκαλέσουν κάποιον ερεθισμό στο δέρμα.
  • Σκεφτείτε την εποχή: Μην παρασύρεστε από την εποχή που διανύουμε και τα υπέροχα ρουχαλάκια που βλέπετε μπροστά σας. Υπολογίστε τι καιρό θα κάνει όταν γεννηθεί το μωρό σας και ψωνίστε ανάλογα.
  • Υπολογίστε σωστά το μέγεθος: Τα μωρά μεγαλώνουν γρήγορα και συνήθως αλλάζουν νούμερο κάθε τρεις μήνες. Συνεπώς μην αγοράσετε πάρα πολλά ρούχα για νεογέννητο, που σε δυο μήνες δε θα του κάνουν. Επίσης σκεφτείτε ότι τα περισσότερα δώρα που θα σας φέρουν θα είναι για τους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού σας.
  • Από δεύτερο χέρι: Τέλος να θυμάστε ότι δεν είναι καθόλου κακό, κάθε άλλο μάλιστα, να χρησιμοποιείστε ρούχα από την αδερφή σας ή μια φίλη σας. Ούτως ή άλλως επειδή αυτά τα ρούχα φοριούνται ελάχιστα (αφού όπως είπαμε τα μωρά μεγαλώνουν γρήγορα), συνήθως είναι σαν καινούρια.