Τι δεν πρέπει να πάρετε μεταχειρισμένο για το παιδί

Οι περισσότεροι γονείς συνηθίζουν να δίνουν σε συγγενείς και φίλους πολλά πράγματα των παιδιών τους που μεγάλωσαν και δεν τα χρειάζονται πλέον. Και πολλοί νέοι γονείς δέχονται με ευχαρίστηση αυτές τις προσφορές, αφού γλιτώνουν από σημαντικά έξοδα. Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που οι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν πρέπει να είναι μεταχειρισμένα. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Στρώμα: Καλό θα είναι ακόμα κι αν χρησιμοποιήσετε ένα μεταχειρισμένο παιδικό κρεβατάκι, να αγοράστε ένα καινούριο στρώμα για λόγους υγιεινής.

Θήλαστρο:
Επίσης για λόγους υγιεινής, μη χρησιμοποιήσετε ένα μεταχειρισμένο θήλαστρο.

Κάθισμα αυτοκινήτου:
Ειδικά αν το καθισματάκι έχει βρεθεί σε αυτοκίνητο που είχε εμπλακεί σε κάποιο τρακάρισμα. Ακόμα κι αν σας φαίνεται άθικτο, καλό θα είναι να αγοράσετε ένα καινούριο κάθισμα που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για το μωρό σας.

Παιδικά κράνη:
Ένα μεταχειρισμένο κράνος δεν παρέχει απόλυτη προστασία στο κεφάλι του παιδιού σας, συνεπώς καλό θα είναι να τα αποφύγετε.

Παπούτσια:
Τα παπούτσια με τον καιρό παίρνουν το σχήμα του ποδιού του παιδιού που τα φορά και είναι πιθανόν ένα πολυφορεμένο ζευγάρι να δημιουργήσει προβλήματα στα πόδια του δικού σας παιδιού. Άρα λοιπόν, αγοράζουμε πάντοτε καινούρια παπούτσια για το μικρό μας.

Παιχνίδια: Όταν δίνετε μεταχειρισμένα παιχνίδια στο παιδί σας, προσέξτε πρώτον να είναι καθαρά και δεύτερον να μην είναι τόσο φθαρμένα (π.χ. με σπασμένα ή αιχμηρά κομμάτια) ώστε να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.