Όταν το παιδί πλάθει φανταστικές ιστορίες


Πρόκειται για μια κλασική συνήθεια αρκετών νηπίων. Άραγε για ποιους λόγους το κάνουν και πότε πρέπει να ανησυχήσετε; Το mother.gr έχει τις απαντήσεις!

  • Κι αν ο ενήλικος κάνει όνειρα, τα νήπια πλάθουν ιστορίες με τη φαντασία τους και ενίοτε τις περιγράφουν στα οικεία τους πρόσωπα, δημιουργώντας έναν κόσμο που τα κάνει να νιώθουν όμορφα.
  • Ένας ακόμα κλασικός λόγος που τα παιδάκια αρέσκονται να επινοούν απίθανες ιστορίες τις οποίες παρουσιάζουν ως πραγματικές είναι για να τραβήξουν την προσοχή σας. Όχι απαραίτητα επειδή νιώθουν παραμελημένα, αλλά γιατί απολαμβάνουν τις αντιδράσεις σας κατά τη διάρκεια της διήγησης.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να πλάθουν παρατραβηγμένες ιστορίες, με εμφανώς ψευδείς πληροφορίες και υπερβολές που δεν έχουν προηγούμενο. Έτσι, εντελώς ασυνείδητα, τεστάρουν κατά πόσο όντως προσέχετε τι λένε και αν θα έχετε ενστάσεις ή ερωτήσεις σε κάτι από τη διήγηση.
  • Αν διαπιστώσετε ότι τα παιδιά σας συστηματικά πλάθουν φανταστικές ιστορίες, ακόμα και παραποιώντας πραγματικά γεγονότα με ψέματα, να απευθυνθείτε σε ειδικό για να σας καθοδηγήσει πώς πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση.