Για τον καφέ
Κέικ λεμόνι με τυρί κρέμα
Αγαπάτε τα γλυκά και σας αρέσει να μαγειρεύετε; Τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη συνταγή για κέικ λεμόνι με γιαούρτι, που θα δείτε στη συνέχεια. Είναι μια εξαιρετική ιδέα για να συνοδεύσετε τον καφέ με τις φίλες ή τον καλό σας. Επίσης, είναι κατάλληλο για εσάς που προσέχετε τη σιλουέτα σας, μιας και δεν έχει πολλές θερμίδες. Πώς μπορείτε όμως να φτιάξετε αυτό το μοναδικό γλυκό και τι θα χρειαστείτε;
Τι υλικά θα χρειαστείτε:
- 230 γρ. τυρί κρέμα
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού
Τι υλικά θα χρειαστείτε για το κέικ:
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
Τι υλικά θα χρειαστείς για το topping:
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Διαδικασία παρασκευής του κέικ
Για να ξεκινήσετε, βάλτε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 180 και στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα 8x8 ταψί, ώστε να προεξέχει από τα πλαϊνά. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αυγό και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες το μείγμα σας και αφήστε το μπολ στην άκρη. Έπειτα, σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και αφήστε και αυτό στην άκρη για να συνεχίσετε. Τώρα βάλτε στο μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη και προσθέστε το αυγό, ώστε να ανακατευτούν καλά. Σιγά-σιγά προσθέστε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει και αυτό λείο και κρεμώδες.
Σταδιακά τώρα προσθέστε το μείγμα του αλευριού και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα καλά στο ταψί και απλώστε προσεκτικά για να εξαπλωθεί το μείγμα από το τυρί κρέμα πάνω από την κορυφή του κέικ. Για την επικάλυψη, ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ και χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια ανακατέψτε το βούτυρο με το αλεύρι και τη ζάχαρη, μέχρι να έχουν την υφή που έχουν τα ψίχουλα. Τέλος, ρίξτε το μείγμα πάνω από τη στρώση με το τυρί κρέμα και βάλτε το ταψί στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Πηγή: www.ediva.gr

