Γιατί κάθε μαμά χρειάζεται φίλη που δεν είναι μαμά

Οι περισσότερες μανούλες κάνουν παρέα με άλλες μανούλες, με τις οποίες βρίσκονται πάνω-κάτω στην ίδια φάση ζωής και μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις, αγωνίες και παράπονα γύρω από το μεγάλωμα των παιδιών τους.

Κι όμως κάθε μαμά, για δική της ψυχική και συναισθηματική ισορροπία, είναι καλό να έχει και μια τουλάχιστον φίλη χωρίς παιδιά. Ας δούμε γιατί:

Ενθαρρύνει και προτρέπει σε δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με τα παιδιά: Είναι η φίλη που θα σας παρακινήσει να πάτε γυμναστήριο, να δείτε μια ωραία ταινία στο σινεμά ή μια παράσταση στο θέατρο και γενικά να ασχοληθείτε με κάτι άλλο, εκτός από τα παιδιά σας.

Παραμένει ενημερωμένη για πράγματα που κάποτε παίζατε στα δάχτυλα:
Με ένα ή δυο πιτσιρίκια να ζητούν την προσοχή σας όλη τη μέρα, είναι λίγο δύσκολο να ακολουθείτε τις τελευταίες προτάσεις της μόδας στα ρούχα, τα παπούτσια ή τα χτενίσματα. Αυτή η φίλη θα σας προτείνει τι ρούχα να αγοράσετε ή πώς να κόψετε τα μαλλιά σας.

Δεν κρίνει τον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας:
Όλες οι μαμάδες έχουν άποψη για το πώς πρέπει να ανατρέφεται ένα παιδί και πολύ συχνά σας βομβαρδίζουν με συμβουλές ή σχολιάζουν επικριτικά τις επιλογές σας. Αυτή δεν πρόκειται να σας πει τίποτα και ακόμα κι αν σας πει κάτι, μπορείτε απλά να την αγνοήσετε ευγενικά.

Συζητά μαζί σας για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα παιδιά:
Μπορεί να είστε μανούλα και να σας αρέσει να μιλάτε για τα παιδιά σας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έπαψαν να σας ενδιαφέρουν η πολιτική, ο αθλητισμός, οι τέχνες, το περιβάλλον και ένα σωρό άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Με αυτή τη φίλη μπορείτε να τα κουβεντιάζετε άνετα.