Όμορφες ιδέες για να διακοσμήσεις το μπαλκόνι

Τώρα που ο καιρός είναι ευνοϊκός, όλοι ψάχνουν ιδέες για να διακοσμήσουν το μπαλκόνι και τον κήπο τους. Οι περισσότερες γυναίκες όμως δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο στο μπαλκόνι και καταφεύγουν σε πολύ απλές ιδέες, καθώς φροντίζουν μόνο για τα έπιπλα. Φυσικά και υπάρχουν αρκετές έξυπνες ιδέες για μπαλκόνια, είτε είναι μικρά είτε μεγάλα και συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις, ώστε να έχεις ένα πραγματικά όμορφο και πάνω απ' όλα οικονομικό αποτέλεσμα.

Φροντίζοντας το μπαλκόνι σου να είναι βολικό και όμορφο, μπορείς να απολαύσεις τον εξωτερικό αέρα ακόμη και αν ζεις σε μια μεγάλη πόλη, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να χαλαρώσεις κάτω από τον ήλιο, χωρίς να κάνεις το παραμικρό βήμα εκτός σπιτιού.

Αν θέλεις λοιπόν να ξεκινήσεις με το δάπεδο μπορείς να φροντίσεις να είναι ξύλινο, για να δείχνει πιο φινετσάτο και ζεστό, ή ακόμη και να επιλέξεις την πέτρα ως το βασικό σου διακοσμητικό στοιχείο.

Το επόμενο βήμα σχεδόν πάντα αφορά τα έπιπλα εξωτερικού χώρου, όπου ανάλογα με τον χώρο που έχεις μπορείς να βάλεις από ελάχιστα πράγματα, όπως δύο καρέκλες και ένα μικρό αλλά διαφορετικό τραπεζάκι, μέχρι και κάποια παγκάκια και τραπεζαρία.

Για όσες όμως έχουν σπίτι με θέα την θάλασσα ή θέλουν να εκμεταλλευτούν το μπαλκόνι τους, για να μπορούν να ξεκουράζονται και να ηρεμούν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και εκτός των άλλων επίπλων ξαπλώστρες.Γι' αυτόν τον λόγο όμως θα πρέπει να φροντίσεις να μπορείς να καλυφθείς, ώστε να αποφύγεις τα ανεπιθύμητα βλέμματα. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως με κουρτίνες, τέντες ή ακόμη καλύτερα με καλαμωτή, η οποία θα κάνει πιο εξωτική την συνολική του εικόνα.Και τα λουλούδια θα πρέπει να έχουν μια ξεχωριστή θέση στο μπαλκόνι σου, επιλέγοντας όμως συγκεκριμένα χρώματα για να φαίνεται το αποτέλεσμα σου πιο κομψό.

Τέλος, αν έχεις ένα μικρό μπαλκόνι μπορείς να χρησιμοποιήσεις πέργκολες και αναρριχώμενα φυτά, ή να φτιάξεις το δικό σου παρτέρι από παλέτες, ενώνοντας δύο και φυτεύοντας μέσα στο κενό. Η πιο έξυπνη ιδέα όμως για να εξοικονομήσεις χώρο είναι να πάρεις ή να φτιάξεις αν μπορείς, τραπεζάκια και καρέκλες τα οποία είναι σταθεροποιημένα στον τοίχο, ώστε να διπλώνουν όταν δεν τα χρειάζεσαι.

Πηγή: www.ediva.gr