Έξυπνοι τρόποι να οργανώσεις μια μικρή κουζίνα

Συνήθως το μεγαλύτερο θέμα οργάνωσης σε ένα σπίτι υπάρχει όταν έχουμε μια μικρή κουζίνα, μιας και τα σκεύη που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι τόσα πολλά που απαιτούν πολύ χώρο! Και ό,τι χειρότερο για μία γυναίκα είναι να προσπαθεί να κάνει τις δουλειές της και να συναντάει συνέχεια εμπόδια μπροστά της. Επιπλέον, είναι και θέμα διακόσμησης καθώς καμιά μας δε θέλει να δείχνει κάποιος χώρος του σπιτιού αποπνικτικός και αντιαισθητικός. Τι μπορείς όμως να κάνεις εσύ για να εξοικονομήσεις χώρο;

Εύκολες ιδέες για την οργάνωση μικρής κουζίνας

Όπως θα καταλάβεις και από τις προτάσεις που ακολουθούν, το μόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο εύκολη είναι δημιουργική σκέψη και όρεξη. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα ντουλάπια που ποτέ δεν έχουν αρκετό χώρο και πάντα επικρατεί ένας πανικός.

Εκτός του ότι μπορείς να βάλεις πηχάκια στην εσωτερική πλευρά της πόρτας από το κάθε ντουλάπι και να κρεμάσεις διάφορα μικρά κατσαρολάκια και μπρίκια ή ακόμη και κουτάλες, μπορείς και να προσθέσεις διάφορα συρόμενα συρτάρια κάτω από το νεροχύτη. Το καλύτερο όμως είναι να αδειάσεις το γωνιακό σου ντουλάπι και να κρεμάσεις τα τηγάνια σου, ενώ όσος χώρος απομένει από κάτω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα καπάκια και τις κατσαρόλες.

Βέβαια στην εσωτερική τους πλευρά μπορείς να βάλεις και γαντζάκια, για να κρεμάς τα γάντια και τις πετσέτες που χρησιμοποιείς συνήθως για να καθαρίζεις την κουζίνα σου ή και μεταλλικά καλαθάκια για να βάζεις τα σφουγγάρια σου. Μια ακόμη πιο έξυπνη ιδέα όμως είναι το να βιδώσεις επάνω τους τις θήκες που χρησιμοποιούμε στο γραφείο, για να βάζουμε τα έγγραφα και τα περιοδικά μας.Αν θέλεις όμως να χρησιμοποιήσεις και την εξωτερική τους επιφάνεια, μπορείς να βάλεις ράφια στα πλαϊνά από τα επάνω ντουλάπια σου, ώστε να βάζεις τα ποτήρια που χρησιμοποιείς περισσότερο ή ακόμη και μεταλλικές μπάρες για να κρεμάς τις κουτάλες σου.

Μερικά ακόμη έξυπνα hacks είναι και αυτά εδώ στα οποία χρησιμοποιείτε μαγνήτης για να στερεώσεις κυρίως στο πλάι από το ψυγείο σου καλαθάκια και βαζάκια για τα μπαχαρικά σου, αλλά γιατί όχι και για τα μαχαίρια σου.Επίσης, δύο ακόμη χρήσιμα tips οργάνωσης είναι και το να βάλεις τους δίσκους σου μετά το πλύσιμο σε μία βάση που χρησιμοποιούμε για τα βιβλία, ώστε να στραγγίσουν, καθώς επίσης και να αδειάσεις τα δημητριακά σου σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.Τέλος, για να βοηθήσεις λίγο ακόμη τη διακόσμηση της κουζίνας σου μπορείς να πάρεις ένα καροτσάκι κουζίνας, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται και στα ξενοδοχεία, όπου έχουν μεγάλη χωρητικότητα. Ενώ το πιο εύκολο για να έχεις χώρο στον πάγκο σου είναι να βάλεις το ξύλο κοπής επάνω από το νεροχύτη, αφήνοντας χώρο για τη βρύση.

Πηγή: www.ediva.gr