Έπιπλα κήπου: Δείτε πώς να ανανεώσετε τον κήπο σας

Αν έχετε αποφασίσει να πάρετε καινούρια έπιπλα για τον κήπο, έχετε πολλές επιλογές και δε θα είναι εύκολο να διαλέξετε. Μερικά χρόνια πριν υπήρχαν μόνο πτυσσόμενες ξύλινες ή μεταλλικές καρέκλες και τραπέζια. Σα φτηνή εναλλακτική λύση υπήρχαν και πλαστικά έπιπλα.


Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Έχει μεγαλώσει, όχι μόνο η λίστα των υλικών, αλλά και η λίστα των σχημάτων. Για παράδειγμα, έγιναν πολύ διμοφιλή τα έπιπλα για την ταράτσα. Οι μεγάλες χαμηλές πολυθρόνες δεν κάνουν για μπάρμπεκιου με τους γείτονες, αλλά είναι καλές για ένα ρομαντικό βράδυ. Ήρθαν στη μόδα έπιπλα για κάθε καιρό και όχι μόνο για το καλοκαίρι. Διμοφιλή είναι τα έπιπλα με χρώμα καραμελί, καφέ, μελί, αλλά με μαξιλάρια πορτοκαλί, κόκκινα ή κίτρινα.

Το πιο γνωστό υλικό για έπιπλα κήπου είναι το ξύλο. Πολυ συχνά οι παραγωγοί διαλέγουν ένα είδος ξύλου από τις τροπικές χώρες, που λέγεται τικ. Είναι σκληρό ξύλο για όλες τις εποχές και για κάθε καιρό. Το τικ έχει μέσα διαφορετικά λάδια και καουτσούκ, που βοηθούν τα έπιπλα να κρατάνε στη βροχή, το χιόνι και τον ήλιο. Το μόνο πράγμα που μπορεί να συμβεί, είναι ότι σε μερικούς μήνες από τον ήλιο το υλικό θα πάρει λίγο γκρι χρώμα. Αλλά κι έτσι είναι όμορφο. Έπιπλα κήπου από πεύκα και χαρουπιές είναι ωραία, όμορφα και βολικά. Αλλά δεν κρατούν τόσο πολύ, όσο το τικ

Η καλύτερη εναλλακτική λύση είναι τα πλαστικά έπιπλα κήπου. Στο μεταλικό πλαίσιο πλέκτουνται πλαστικές ίνες, που λέγουνται "τεχνητό μπαμπού". Τέτοια έπιπλα φαίνονται ακριβώς όπως από το κανονικό μπαμπού, αλλά κρατούν ακόμα καλύτερα. Δε φοβούνται ούτε το χιόνι, ούτε τη βροχή, ούτε την αλλαγή της θερμοκρασίας.

Αν τα έπιπλα κήπου φτιάχνονται από μέταλλο, οι παραγωγοί χρησιμοποιούν πιο συχνά ατσάλι και αλουμίνιο. Μαζί με τα πλαστικά υλικά τέτοια έπιπλα γίνονται πολύ βολικά, σκληρά και ελαφρά. Ο χυτοσίδηρος και το ατσάλι μπορούν να μείνουν στους κήπους, αλλά όχι πολύ συχνά. Τα έπιπλα από αυτά τα ύλικα γινονται όμορφα, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι είναι πολύ βολικά για την καθημερινότητα.

Πηγή: www.ediva.gr