Με κοινό η επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής για τη Eurovision 2023!


Η ΕΡΤ προσανατολιζόταν μετά την αλλαγή του συστήματος ψηφοφορίας από την EBU, να δώσει και στο Ελληνικό κοινό την δυνατότητα να συμμετάσχει στην επιλογή της φετινής μας συμμετοχής. Η επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνο Ζούλα. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη δήλωση του που έκανε στην εκπομπή της ΕΡΤ, Studio 4, (στην οποία βρέθηκε για να μιλήσει για την μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το ErtFlix) μια επιτροπή αποτελούμενη από πολίτες (ο αριθμός τον οποίων θα οριστικοποιηθεί αργότερα) θα είναι υπεύθυνη μαζί με την 7μελή επιτροπή της ΕΡΤ για την επιλογή της συμμετοχής μας για τη Eurovision του Λίβερπουλ.

Όπως δήλωσε ο κος Ζούλας, θα γίνει μία ανοιχτή πρόσκληση προς τους τηλεθεατές. Ο αριθμός τους δεν έχει καθοριστεί ακόμη αλλά θα είναι σίγουρα πάνω από 50 άτομα και η επιλογή θα γίνει με κλήρωση. Επίσης, θα γίνει και μία ηλικιακή κατανομή των υποψηφίων, με έμφαση στη νεολαία! Όσοι επιλεγούν, θα μεταβούν στα studio της ΕΡΤ όπου και θα ακούσουν τα υποψήφια τραγούδια και θα ψηφίσουν τα αγαπημένα τους κομμάτια. Η ψήφος αυτής της επιτροπής θα έχει βαρύτητα 50,6%, όσο ακριβώς θα έχει και στον τελικό της Eurovision η ψήφος του κοινού. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, δεν πρόκειται για Εθνικό τελικό. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2023 έχουν υποβληθεί 106 συμμετοχές, κυρίως από πιο νέους καλλιτέχνες, αλλά και από γνωστά ονόματα.

Πηγή: ogaegreece.com