Συνταγές
Τάρτα με μπρόκολο και κουνουπίδι
Μια uber νόστιμη τάρτα συνδυάζει τα δύο αγαπημένα λαχανικά με ένα μείγμα από ελληνικά τυριά που το ένα συμπληρώνουν το άλλο.
Υλικά
- 1 δόση φύλλο τάρτας
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 100 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 150 γρ. μρόκολο (σε μικρές φουντίτσες)
- 100 γρ. κουνουπίδι ((σε μικρές φουντίτσες)
- 3 σταγόνες ταμπάσκο
- 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε την τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το μπρόκολο και το κουνουπίδι για 2 λεπτά.
- Σε ένα με γάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε
Πηγή: Cool Artisan