Έλληνες μαθητές δημιούργησαν εφαρμογή που ειδοποιεί το γιατρό και διακρίθηκαν




Μια καινοτόμο εφαρμογή για smartphones που κάνει γρηγορότερη την επικοινωνία με το γιατρό όταν υπάρχει ανάγκη και ευκολότερη την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δημιούργησαν Έλληνες μαθητές. Για τη εφαρμογή, που την ονόμασαν "ΜediNow", οι μαθητές του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Χαρίκλεια Μωραϊτάκη, Δέσποινα Ντριγκόγια, Αθανάσιος Λινάτσας και Γεώργιος Μουστάκας διακρίθηκαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας - Social Innovation Relay (SIR).

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να ειδοποιήσει έγκαιρα με ένα κουμπί τον πιο κοντινό γιατρό και να δώσει το γεωγραφικό του στίγμα.

Η ομάδα είχε αναδειχθεί νικήτρια στον πανελλήνιο διαγωνισμό που είχε διοργανώσει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Junior Achievement Greece τον Μάιο. Τον Ιούνιο, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας, αναδείχθηκε στις τρεις καλύτερες ομάδες, με τη διεθνή κριτική επιτροπή να εξαίρει την κοινωνική μαθητική επιχείρηση MediNow.

Στη νικήτρια τριάδα βρέθηκε επίσης η ομάδα από τη Σλοβακία, η οποία δίνει μια πρακτική εναλλακτική λύση στα υγρά σαπούνια για όσους ενδιαφέρονται για φιλικό προς το περιβάλλον καθαρισμό, και η ομάδα από τη Σιγκαπούρη, η οποία είναι μια κοινωνική επιχείρηση που βρίσκει απασχόληση σε νέους με αυτισμό και παράλληλα τους παρέχει καθοδήγηση για ένα έτος.

Αρωγοί και υποστηρικτές των μικρών επιχειρηματιών ήταν οι καθηγητές τους Ελένη Μαρκοπούλου, Αθανάσιος Καραμήτσας και Παναγιώτης Στατήρης. Όπως δήλωσαν οι καθηγητές, οι μαθητές του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού "ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσπάθειά τους μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες, που χτίζουν χαρακτήρες". Η MediNow θα ταξιδέψει στη Στοκχόλμη το καλοκαίρι του 2021 για να παραλάβει το βραβείο στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου των Αποφοίτων.


Πηγή: Capital.gr