Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια



Γλυκιά και αλμυρή συγχρόνως, αυτή η τάρτα είναι ένα υπέροχο ορεκτικό για κάθε κάλεσμα.

Συστατικά
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 10 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κυβάκια
  • 10 κ.σ. κοφτές βούτυρο
  • 10 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
Για τη βάση τυριού
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε κυβάκια.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη, βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού οι λιπαρές ουσίες και σοτάρουμε στη δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Μετά το δεκάλεπτο, και όταν έχουν εξατμιστεί τα πολλά υγρά (τα κρεμμύδια βγάζουν πολλά υγρά, τα οποία όμως σταδιακά εξατμίζονται), χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας όλο και πιο συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια αν πάρουν ωραίο χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει 15-20 λεπτά ακόμα.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Για τη βάση τυριού
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα.
  • Για το στήσιμο της τάρτας
  • Κάνουμε τυφλό ψήσιμο στη βάση της τάρτας.
  • Μόλις κρυώσει καλύπτουμε με το μείγμα του τυριού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά στους 180°C.
  • Τέλος, βάζουμε από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά.

Πηγή: Cool Artisan