Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι, σοκολάτα και λάιμ
Με 5 μόλις υλικά μπορείς να φτιάξεις το πιο δροσερό, απολαυστικό και γρήγορο μπισκοτογλυκό! Ένα γλυκό που μπορείς να παρουσιάσεις σαν τούρτα (αν το φτιαξεις μέσα σε τσέρκι) ή να το φτιάξεις μέσα σε ό,τι άλλο σκεύος θες όπως για παράδειγμα ένα πυρέξ ή ένα τάπερ.
Συστατικά
- 400 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 150 γρ. γάλα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. μπισκότα (ό,τι είδος θέλεις)
- 2 λάιμ (ξύσμα μόνο)
Οδηγίες
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
- Βάζουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και λιώνουμε τη σοκολάτα. Στήνουμε δηλαδή μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα,
- Αφαιρούμε τη σοκολάτα από το κατσαρολάκι και αφήνουμε να κρυώσει για ένα λεπτό.
- Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι.
- Χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Χοντροσπάμε τα μπισκότα με το χέρι μας.
- Προσθέτουμε τα μπισκοτα στο μπολ με το μείγμα της λευκής κουβερτούρας.
- Προσθέτουμε και το ξύσμα από τα δύο λάιμ.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (ή σε ένα τσέρκι)
- Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες να δέσει και σερβίρουμε.
Πηγή: Cool Artisan