Ελληνική εκδοχή της καπρέζε με ψητό ροδάκινο και χαλούμι



Η σημερινή συνταγή ίσως να μην έχει καμία σχέση με την αυθεντική, ιταλική caprese, ίσως και να μοιράζονται το ίδιο ακριβώς DNA καλοκαιρινής φρεσκάδας και μεσογειακού μινιμαλισμού. Τη θέση της μοτσαρέλας και της ντομάτας παίρνει το κυπριακό χαλούμι και το ζουμερό ροδάκινο με φόντο το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Καλαμάτα και ξύδι βαλσάμικο.


Συστατικά

  • 200 gr χαλούμι
  • 2 μεγάλα ροδάκινα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
  • 5-6 φύλλα βασιλικού

Οδηγίες
  • Κόβουμε το χαλλούμι σε χοντρές φέτες.
  • Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε φέτες.
  • Περιχύνουμε τα ροδάκινα με ελαιόλαδο.
  • Προθερμαίνουμε τη σχάρα στους 180° C.
  • Ψήνουμε το χαλούμι μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα σε κάθε πλευρά.
  • Ψήνουμε και τα ροδάκινα μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα σε κάθε πλευρά (περίπου 10 λεπτά).
  • Αφήνουμε τα ροδάκινα να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με το χαλούμι
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και το ξύδι βαλσάμικο και σερβίρουμε.

Πηγή: Cool Artisan