Πρασόπιτα με φύλλο κρούστας



Παραδοσιακή, ελληνική το απόλυτο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Από πρωινό μέχρι βραδινό. Η γλυκιά γεύση του πράσου που έχει καταμελώσει στο τηγάνι με το κρεμμύδι δένει τέλεια με την πικάντικη φέτα.

Tip 1: Για τη σημερινή πίτα θα χρειαστείς 1 πακέτο φυλλο κρούστας. Μερικά πακέτα έχουν 10 και άλλα 12 φύλλα. Σε κάθε περίπτωση εσύ θα βάλεις τα μισά στη βάση και τα άλλα μισά πάνω από τη γέμιση

Συστατικά

  • 5 πράσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 400 γρ φέτα
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κτσ σιμιγδάλι
  • 1/2 μάτσο άνιθο
  • 1/2 μάτσο δυόσμο
  • 12 φύλλα κρούστας
  • Ελαιόλαδο για το ταψί και τα φύλλα

Οδηγίες

  • Κόβουμε τα πράσα σε λεπτές φέτες
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι μάζουμε 2 κτσ ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα το πράσα με το κρεμμύδι
  • Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα από τα μαγειρεμένα πράσα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, το δυόσμο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 30 x 40 εκ.
  • Bάζουμε στη βάση το πρώτο φύλλο. Βάζουμε και τα επόμενα 5
  • λαδώνοντας καλά κάθε φορά. Βάζουμε τη γέμιση και την απλώνουμε να πάει παντού.
  • Τέλος, βάζουμε τα άλλα 6 φύλλα κρούστας λαδώνοντας καλά ενδιάμεσα.
  • Χαράζουμε τα κομμάτια, προσέχοντας να μην χαράξουμε τα φύλλα στη βάση γιατί έτσι δεν θα ψηθεί σωστά
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα
  • Τα τελευταία 15 λετπά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για  να πάρει χρώμα η πίτα μας


Πηγή: Cool Artisan