Ελαφριά τάρτα με ανθότυρο και λαχανικά


Σήμερα, φτιάχνω νοστιμότατη τάρτα με λαχανικά και ανθότυρο για ένα πλήρες και ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.

Συστατικα

Για τη γέμιση
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. λιαστές τομάτες
  • 2 αβγά
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. θυμάρι (φρέσκο καλύτερα, αν δεν έχεις βάλε αποξηραμένο)
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λαχανικά για το topping (τομάτα, κολοκυθάκι, πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες 0,5 εκατοστού)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγιες

Για τη γέμιση
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τα ασπράδια.
  • Προσθέτουμε τα τυριά, τις λιαστές τομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Αναμειγνύουμε καλά και ομογενοποιούμε το μείγμα.
  • Στρώνουμε το μείγμα στην τάρτα που έχουμε κάνει τυφλό ψήσιμο.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε τα λαχανικά στην επιφάνεια.
  • Με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια της τάρτας με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Πηγή: Cool Artisan