Ζυμαρικά με πέστο, κολοκύθι και κοτόπουλο




Ένα πιάτο ζυμαρικών είναι πάντα καλοδεχούμενο. Ειδικά, όταν συνοδεύεται με θρεπτικό κοτόπουλο, κολοκυθάκια και πέστο βασιλικού που συντελούν σε μια απολαυστική γευστική συμφωνία.

Συστατικα

  • Ζυμαρικά της επιλογής σου (εγώ προτιμώ βίδες γιατί «ντύνονται» καλύτερα με το πέστο)
  • 150 γρ. πέστο βασιλικού (δες εδώ τη συνταγή για σπιτικό πέστο)
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 baby κολοκυθάκια
  • 1 λεμόνι
  • 5 τοματίνια
  • Φρέσκο δυόσμο

Οδηγιες

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι.
  • Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν.
  • Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε και το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προαιρετικά, βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει, κόβουμε το λεμόνι στη μέση και το «καίμε» από την εσωτερική πλευρά.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και γαρνίρουμε με τα «καμένα» λεμόνια, το δυόσμο και τοματίνια κομμένα στη μέση.


Πηγή: Cool Artisan