Συνταγή για μανιτάρια αλά κρέμ

Βαρεθήκατε το κρέας και θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό; Μια υπέροχη ιδέα είναι τα μανιτάρια αλά κρεμ:

Υλικά

  • Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ. λευκά μικρά
  • Κρεμμύδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
  • Σκόρδο κοπανισμένο 1 σκελίδα
  • Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι κρασιού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Κρέμα γάλακτος 250 γρ.

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά. Πριν προλάβει να σοταριστεί εντελώς το κρεμμύδι, ρίχνουμε και τα μανιτάρια μας τα οποία έχουμε κόψει στη μέση. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα. Στη συνέχεια, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχόμενα και μόλις δέσει η κρέμα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρονται ζεστά και αν θέλουμε τα στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή λωρίδες παρμεζάνας. 

Πηγή: www.chefoulis.gr