Πότε νιώθει ευτυχισμένο ένα μωρό

Ο άνθρωπος, πόσο μάλλον ένα μωράκι, νιώθει ευτυχία με απλά πράγματα. Αρκεί να του παρέχετε τα βασικά και αυτονόητα για να υπάρχει γαλήνη στην ψυχούλα του. Το mother.gr δίνει τις σωστές κατευθύνσεις στους νέους γονείς. Ξεκινάμε από τα αυτονόητα και συγκεκριμένα από την κάλυψη των βιοτικών αναγκών. Όταν του παρέχετε αυτά που έχει ανάγκη, τη στιγμή που πρέπει, καλύπτει τις βιοτικές του ανάγκες και ταυτόχρονα νιώθει ηρεμία. Γνωρίζει ασυνείδητα ότι οι γονείς του είναι και θα είναι εκεί για να του προσφέρουν τα δέοντα. Γονείς, είναι εξόχως σημαντικό να παρέχετε συναισθηματική ασφάλεια στο μωρό σας με οποιονδήποτε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία. Οι αγκαλίτσες, τα φιλάκια και οι όμορφες κουβέντες είναι βάλσαμο για την ψυχούλα του. Δώστε του και δείξτε του λοιπόν χωρίς φειδώ την απέραντη αγάπη σας.

Φροντίστε, κατά το δυνατόν, να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που βγάζουν θετική ενέργεια. Κάποιοι από εσάς αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό και πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε αυτούς τους ανθρώπους. Πέρα από τα προσωπικά σας κριτήρια/συμπάθειες, παρατηρήστε το εξής απλό: πώς αντιδρά το μωρό όταν το πλησιάζει και του μιλάει ένας Χ άνθρωπος και το αντίστοιχο με έναν Ψ άνθρωπο. Και επειδή σε όλους μας έχει τύχει να πλησιάζει κάποιος το μωρό και εκείνο να βάζει τα κλάματα, είναι αυταπόδεικτο ότι πρέπει να αποφεύγονται τέτοιου είδους επαφές ή τουλάχιστον να υπάρχουν στο μικρότερο δυνατό βαθμό. Δεν έχει εξηγηθεί επιστημονικά, όμως τα μωρά κάτι βλέπουν σε έναν άνθρωπο και είναι θετικά απέναντί του και εισπράττουν άλλα πράγματα από τον άλλον και νιώθουν άσχημα. Από εκεί και πέρα, το μωρό σας θα νιώθει ευτυχισμένο εφ'όσον μεγαλώνει σε σωστό περιβάλλον.

Αυτό το κομμάτι έχει πολλές πτυχές: είναι άλλο να μεγαλώνει σε μεγάλο αστικό κέντρο και άλλο σε επαρχία, άλλο να μεγαλώνει σε ήσυχη και όχι πολυσύχναστη περιοχή και βέβαια είναι διαφορετικό να υπάρχει καλή σχέση μεταξύ των γονιών, από το να υπάρχουν συνεχείς τσακωμοί και εντάσεις. Όλα αυτά παίζουν σημαίνοντα ρόλο στην ψυχοσύνθεσή του! Τέλος, μεριμνήστε ώστε να κάνετε χαρούμενο το μωρό μέσα στη μέρα. Τραγουδήστε του όταν το έχετε αγκαλιά, παίξτε μαζί του όταν είναι ήρεμο και γενικά δημιουργήστε του όμορφες εικόνες. Κάποιοι γονείς βρίσκουν άλλοθι την κούραση από τη δουλειά ή οτιδήποτε άλλο και δεν παίζουν με το μωρό τους, σα να τους εξανάγκασε κάποιος να το φέρουν στον κόσμο. Και για να το πούμε πιο απλά. Όπως αρέσει σε εσάς να ασχολούνται μαζί σας και να σας μιλούν όμορφα, το ίδιο-αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό έχει ανάγκη το αγγελούδι σας!