Όταν οι γονείς μαλώνουν μπροστά στο παιδί

Οι εντάσεις μεταξύ ενός ζευγαριού είναι αναπόφευκτες, όμως δεν πρέπει να εκδηλώνονται μπροστά στο παιδί. Πάμε να δούμε τους λόγους και τι μπορείτε να κάνετε σε ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον:

  • Ο πρώτος λόγος που πρέπει να αποφεύγετε τις μεταξύ σας εντάσεις μπροστά στο παιδί είναι ότι αντιλαμβάνεται πλήρως ότι κάτι δεν πάει καλά, όσο μικρό κι αν είναι.

  • Προέκταση αυτού είναι πως επηρεάζεται αρνητικά η διάθεσή του κάθε φορά που μαλώνετε. Μη μας πείτε ότι δε σας χαλάει το κέφι όταν εσείς οι ίδιοι βρεθείτε κάπου όπου επικρατεί ένταση…

  • Από εκεί και πέρα, πρέπει να φροντίσετε να λύνετε με κόσμιο τρόπο τα προβλήματά σας, αφού είναι ό,τι χειρότερο για ένα παιδί να μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον που δεν του παρέχει ηρεμία, συνεπώς ασφάλεια.

  • Όσες φορές είναι αναπόφευκτο να μαλώσετε με το σύντροφό σας, προσέξτε πολύ τη μεταξύ σας διαλεκτική. Μη μιλάτε προσβλητικά ή απαξιωτικά ο ένας για τον άλλον και όταν πέσουν οι τόνοι, διαβεβαιώστε το παιδί ότι η μαμά και ο μπαμπάς αγαπιούνται πολύ παρά τις διαφωνίες τους.

  • Με δεδομένο ότι η πρώτη σας προτεραιότητα το παιδί, μην παραλείπετε να κάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα συζητήσεις μαζί του για να σας δώσει να καταλάβετε πώς ακριβώς νιώθει με την όλη κατάσταση.