Εκστρατεία κατά του bullying!

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ημέρα κατά του παιδικού εκφοβισμού που είναι η 6η Μαρτίου κάθε έτους, διοργανώνει, για πρώτη φορά, Συνέδριο–Εκστρατεία, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, στο Βασιλικό Θέατρο και ώρες 09.00 – 21.00 (Μαραθώνιος).

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου και είναι συνδιοργάνωση με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Έχει τη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Ι.Κ.Δ.Θ., του ΣΕΒΕ, της ΕΣΗΕΜ-Θ των επιμελητηρίων Ε.Β.Ε.Θ., Ε.Ε.Θ. και Β.Ε.Θ., Εκδοτικής Αθηνών Α.Ε., του Συλλόγου Εφοριακών Ν.Θεσσαλονίκης–Κιλκίς–Χαλκιδικής, των Κ.Μ.Ο.Π., του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του συλλόγου ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ Θεσσαλονίκης , του ΑΣΥΛΟΥ του ΠΑΙΔΙΟΥ, του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Συλλόγου, και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Γίνεται μία συλλογική προσπάθεια και αυτό αποτυπώνεται στη συμμετοχή πληθώρας σχολείων: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΡΣΑΚΕΙΟ, ΚΟΛΕΓΙΟ ΔΕΛΑΣΑΛ, ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ–ΛΥΚΕΙΟ ΚΩΦΩΝ & ΒΑΡΗΚΟΩΝ, ΚΑΛΑΜΑΡΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ, 2Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΡΜΗΣ, 4ο & 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ, 5Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ, 7Ο ΓΕΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ "ΑΓ.ΠΑΥΛΟΣ", ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ, New York College, AMC.

Ο κ.Ντούγκας Ταμίας Δ.Σ.Θ και πρόεδρος Δημόσιων Σχέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι, όλοι μαζί, με τους φορείς που συμμετέχουν και στηρίζουν την εκδήλωση, να μεταφέρουμε τα μηνύματα κατά του σχολικού παιδικού εκφοβισμού–Bullying με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου. Στόχος μας επίσης είναι η εκστρατεία του "ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΗΣΤΕ" είναι να συνεχιστεί και στο μέλλον ώστε να μην ξαναβιώσει η ελληνική κοινωνία περιστατικά bullying. Εμπνευστές της εκστρατείας του ΠΑΙΔΙΆ ΜΙΛΗΣΤΕ: Εύη Φραγκακη, Μαρία Φραγκακη, Ντουγκας Αναστάσιος.

Στην εκδήλωση, μεταξύ των άλλων, θα συμμετέχουν και θα μεταφέρουν τα μηνύματά τους κατά του σχολικού εκφοβισμού προσωπικότητες από τον πολιτικό χώρο όπως: η Έφη Αχτσιόγλου-Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Καλογήρου-Υπουργος Δικαιοσύνης, Ελευθέρια Χατζηγεωργίου-Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Έλενα Ράπτη-Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Συντονίστρια της Καμπάνιας "Ένα στα Πέντε" του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της παιδικής, σεξουαλικής κακοποίησης, Κώστας Γκιουλέκας-Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης-Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Μαρία Σπυράκη-Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή- Ευρωβουλευτής, Νικος Παρασκευόπουλος-Υ.Δ.Δ.Α.Δ, Απόστολος Τζιτζικώστας-Περιφερειάρχης, Γιάννης Μπουτάρης-Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Προσωπικότητες του αθλητισμού, του θεάτρου, της τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου, όπως η Εύη Φραγκάκη, η Μαρία Φραγκάκη, η Βούλα Πατουλίδου, Ουγγαρεζος Δημήτρης, Μαρι Κωνσταντάντου, Αγγελόπουλος Γιώργος, Τασούλα Κελεσίδου, Ανδρέας Κατσαρός, Νάσος Γαλακτερός, Άγγελος Χαριστέας, Βασιλική Μιλλούση, Ηλίας Γκότσης, Γιώργος Λέντζας, Ντορέτα Παπαδημητρίου, Άκης Σακελλαρίου, Μαρία Κωνσταντάκη, Κατερίνα Ζαρίφη, Νίκος Μάρκογλου, Νάνσυ Ζαμπέτογλου, Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Βίκυ Σταυροπούλου, Σάββας Πούμπουρας, Πηγή Δεβετζή κ.ά.

Σύνθημα της εκδήλωσης-μαραθώνιος είναι "ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΗΣΤΕ".

Συντονίζει: Ο Ντούγκας Αναστάσιος Πρόεδρος Επιτροπής Δημόσιων Σχέσεων Δ.Σ.Θ

Χορηγός φιλοξενίας είναι το Κ.Θ.Β.Ε.

Χορηγοί επικοινωνίας: Cosmoradio 95.1, Ραδιοθεσσανικη 94.5, Plus 102.6, Μακεδονία-makthess.gr, mother.gr, thestival.gr, voria.gr. karfitsa.gr thessnews, thesstoday, business.gr, www.protons.gr