Γιατί δυσκολεύομαι να μείνω έγκυος;

Δεν είναι ένας και δύο οι πιθανοί λόγοι, ούτε απαραίτητα έχουν να κάνουν όλοι με εσάς. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τους πιο συνηθισμένους για να έχετε μια σφαιρική εικόνα:

Άγχος: Είναι θεμιτό να θέλετε πολύ να μείνετε έγκυος, όμως από αυτό το σημείο μέχρι να σας γίνει εμμονή και να αγχώνεστε αν και πότε θα το καταφέρετε, η απόσταση είναι μεγάλη. Χαλαρώστε λοιπόν και αν δε συντρέχουν παθολογικοί λόγοι, η εγκυμοσύνη θα προκύψει αργά ή γρήγορα!

Ηλικία: Όσο η γυναίκα πλησιάζει τα 40, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να μείνει έγκυος. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και δεν αλλάζει, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τις προσπάθειες (έχοντας πάρει πρώτα το πράσινο φως από το γιατρό σας).

Παθολογικά αίτια: Αν υπάρχουν ζητήματα στη μήτρα, τις σάλπιγγες ή έχετε προβλήματα ωορρηξίας, είναι λογικό και επόμενο να μην μπορείτε να μείνετε έγκυος.

Φάρμακα: Υπάρχουν ορισμένα φάρμακα τα οποία είναι πολύ δυνατά και μειώνουν (αν όχι εκμηδενίζουν) τις πιθανότητες σύλληψης. Ενημερωθείτε από το γιατρό σας ποια είναι αυτά και αν μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα ή ακόμα και να διακόψετε την αγωγή.

Διατροφή-κάπνισμα: Αν δεν κάνετε ισορροπημένη διατροφή και παράλληλα καπνίζετε, υπάρχει ζωηρή πιθανότητα να επηρεαστεί αρνητικά η γονιμότητά σας. Φροντίστε λοιπόν να τρέφεστε σωστά.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει περίπτωση να μην μπορείτε να συλλάβετε επειδή ο σύντροφός σας δεν είναι γόνιμος, επειδή λόγου χάρη υπάρχει ζήτημα στην ποιότητα του σπέρματός του.