Διατροφή
Πρασοκεφτέδες με φέτα
Για σήμερα προτείνουμε μια ελαφριά συνταγή για ορεκτικό ή ακόμα και ένα ελαφρύ γεύμα:
Υλικά για 4 άτομα
- 2 πράσα
- 200 γρ. φέτα
- 1 αυγό
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 κλωναράκια μαϊντανό
- λίγο αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αρχικά ψιλοκόβετε τα πράσα, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα ρίχνετε όλα σε ένα μπολ.
Θρυμματίζετε τη φέτα και την προσθέτετε μέσα, μαζί με το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνετε καλά για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.
Στη συνέχεια, ρίχνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το βάζετε να κάψει. Ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα και τηγανίζετε.
Μόλις οι πρασοκεφτέδες ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές, τους βγάζετε και τους τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Πηγή: www.newsbeast.gr


