10 diy ιδέες από ανακυκλώσιμα υλικά

Τη σημερινή εποχή τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο. Οτιδήποτε έχουμε σπίτι μας, μπορεί να αποτελέσει μέρος κάτι εντελώς νέου, που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας με ελάχιστα χρήματα και κόπο. Πολλά από τα ανακυκλώσιμα υλικά (γυαλί, ξύλο, πλαστικό, δέρμα), μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη μας ύλη, για να δημιουργήσουμε έπιπλα και αντικείμενα σε ρετρό στυλ για το σπίτι μας και τον κήπο μας.

Τα παλιά αντικείμενα που έχουμε καταχωνιάσει στη ντουλάπα μας, που έχουμε βαρεθεί πλέον να τα βλέπουμε, τα σερβίτσια της γιαγιάς που δε χρησιμοποιούμε ποτέ, η παλιά δερμάτινη (αλλά δύσχρηστη σήμερα) βαλίτσα του παππού, καφάσια και παλέτες, μπορούν να αποτελέσουν το υλικό μας, για να δημιουργήσουμε μόνοι μας αντικείμενα που θα δώσουν νέα πνοή στο χώρο και δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, αφού είναι από ανακυκλώσιμα υλικά!

Δίσκος σερβιρίσματος από βινύλιο

Διαλέγουμε 2 δίσκους, διαφορετικού διαμετρήματος και τους στηρίζουμε σε σιδερένια βάση. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε έναν πανέμορφο, πρωτότυπο και ρετρό δίσκο σερβιρίσματος.

Κομοδίνο από βαλίτσα

Δερμάτινες, αψεγάδιαστες, πανέμορφες, αλλά πολύ βαριές, χωρίς ροδάκια και δύσχρηστες για τα σημερινά δεδομένα. Αν όμως τις τοποθετήσουμε πάνω σε ένα απλό στήριγμα, δημιουργούμε μόνοι μας σε δευτερόλεπτα ένα υπέροχο κομοδίνο που δεν έχει κανείς άλλος!

Φωτιστικά από παλιά φλιτζάνια

Υπάρχει η πανέμορφη ιδέα να μετατρέψετε το παλιό σετ για τσάι της γιαγιάς σε φωτιστικά κουζίνας ή υπνοδωματίου. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα, επειδή το φως δε διαχέεται παντού με το φλιτζάνι, άρα θέλουμε να αποφύγουμε ένα σκοτεινό χώρο. Καταπληκτική ιδέα και για φλυτζάνια που λόγω παλαιότητας έχει σπάσει το χερούλι τους και δεν ξέραμε πως να τα αξιοποιήσουμε.

Κρεβάτι από παλέτες

Οι παλέτες είναι ένα πάμφθηνο υλικό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί σε πάρα πολλές DIY χρήσεις. Μία από αυτές είναι η κατασκευή του σκελετού ενός μονού ή διπλού κρεβατιού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καρφώσετε τις παλέτες μεταξύ τους και να τις βάψετε με ό,τι χρώμα ξύλου σας αρέσει!

Τραπεζάκι σαλονιού από παλέτες

Τα ρετρό τραπεζάκια σαλονιού κοστίζουν μια περιουσία στα μαγαζιά. Έτσι, καταλήγουμε τις περισσότερες φορές ή να ξοδεύουμε ποσά που μας κάνουν να μη χαιρόμαστε το τραπεζάκι μας από φόβο μη χτυπηθεί, χαλάσει κτλ ή αγοράζουμε κάτι πιο απλό που απλά κάνουμε τη δουλειά μας. Βάζοντας 4 ροδάκια σε μια παλέτα, όμως, λύνουμε αυτό το πρόβλημα. Επιλέγουμε ακριβώς το χρώμα που ταιριάζει με το σαλόνι μας και έχουμε με 2 μόλις βήματα ένα εκπληκτικό ρετρό τραπεζάκι.

Φωτιστικό από μπουκάλια

Δεν υπάρχει λόγος να πετάτε παλιά μπουκάλια στην ανακύκλωση, εφ'όσον μπορείτε να τα συνδυάσετε και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό, σύνθετο φωτιστικό για το σαλόνι και την τραπεζαρία σας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να αφήνετε κάποιο κενό ανάμεσα στα μπουκάλια για ασφάλεια, μη σπάσουν ή υπερθερμανθούν.

Βιβλιοθήκη από καφάσια

Βιβλιοθήκη από καφάσια για το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο σας ή των παιδιών! Σε οποιαδήποτε διάσταση προτιμάτε, μπορείτε να συνδυάσετε διάφορα βάθη και μεγέθη και να δημιουργήσετε τη δική σας σύνθεση για βιβλιοθήκη. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί  ως αποθηκετευτικός χώρος για το παιδικό υπνοδωμάτιο.

Σετ κήπου από λάστιχα

Η διακόσμηση του εξωτερικού χώρου είναι εξίσου σημαντική με το εσωτερικό του σπιτιού. Υπάρχουν πολλές όμορφες ιδέες για την διακόσμηση του μπαλκονιού ή του κήπου σας.. Μία από αυτές είναι να αξιοποιήσετε παλιά λάστιχα αυτοκινήτου και να τα μετατρέψετε σε σκαμπό και τραπεζάκι εξωτερικού χώρου. Βάψτε τα λάστιχα ένα φωτεινό, όμορφο χρώμα ή μοτίβο (πουά, ριγέ κτλ), τοποθετήστε μαξιλάρια της αρεσκείας σας.

Παιδικές (και όχι μόνο) κούνιες για τον κήπο

Πάμφθηνη και πανεύκολη ιδέα που τα παιδιά σας θα λατρέψουν!

Λουλούδια από τάσια αυτοκινήτου

Τέλος, μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα για τη διακόσμηση του κήπου σας είναι να βάψετε με διάφορα χρώματα παλιά τάσια από αυτοκίνητα και να τα μετατρέψετε σε πολύχρωμα λουλούδια! Ιδανικό αν έχετε παιδιά ή αν θέλετε να δώσετε χρώμα στο σπίτι σας με ελάχιστα χρήματα και η κηπουρική δεν είναι το δυνατό σας σημείο.

Πηγή: www.ediva.gr