Όταν οι γονείς αγαπιούνται πραγματικά

Το mother.gr καταγράφει τα οφέλη της πραγματικής αγάπης μεταξύ των συντρόφων τόσο στη μεταξύ τους σχέση, όσο και στην ανάπτυξη του παιδιού:

  • Ακριβώς για να φτάσει να ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου, να ανταλλάξει όρκους αιώνιας πίστης και στη συνέχεια να τεκνοποιήσει, ένα ζευγάρι πρέπει να αγαπιέται πραγματικά. Πρόκειται για απόφαση ζωής, η οποία, το δίχως άλλο, προϋποθέτει την ύπαρξη δυνατών συναισθημάτων!

  • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μιας άκρως σημαντικής αλλά και απαιτητικής περιόδου για κάθε γυναίκα, ο σύντροφός της καλείται να είναι εκεί για αυτήν, να τη στηρίζει και να της δείχνει πόσο ποθητή συνεχίζει να είναι στα δικά του μάτια. Και βέβαια πόσο τυχερός είναι που θα τον κάνει πατέρα. Και αυτά γίνονται μόνο αν υπάρχει πραγματική αγάπη...

  • Από εκεί και πέρα, όταν το ζευγάρι αγαπιέται πραγματικά, μπορεί να ξεπεράσει κάθε δυσκολία ενωμένο. Μέσα από την ουσιαστική επικοινωνία και τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, αργά ή γρήγορα βρίσκονται οι χρυσές τομές και βελτιώνεται η μεταξύ τους σχέση.

  • Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε θέματα που αφορούν τη φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού. Υπάρχει απειρία, άγχος, αλλά και θέληση να του προσφέρουν το καλύτερο. Όλα αυτά ξεπερνιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επειδή υπάρχει αληθινή αγάπη και δυνατό δέσιμο, άρα βρίσκονται από κοινού λύσεις.

  • Υπάρχουν ζευγάρια αποξενωμένα συναισθηματικά και ψυχικά, με αποτέλεσμα ναι μεν να είναι μαζί, όμως να μην υπάρχει επαφή. Το αποτέλεσμα είναι να μη μοιράζονται οι σύντροφοι μεταξύ τους πράγματα που τους προβληματίζουν, κάτι που σημαίνει ότι δε νιώθουν ασφάλεια. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει όταν υπάρχει πραγματική αγάπη!

  • Η ύπαρξη πραγματικής αγάπης βοηθάει τον κάθε σύντροφο να βλέπει με άλλο μάτι τις δυσκολίες της καθημερινότητας και της ζωής εν γένη, καθ'ότι έχει εσωτερική πληρότητα. Και με τη σειρά της η εσωτερική πληρότητα συνεπάγεται αισιόδοξη ματιά, άρα πιο εύκολη καθημερινότητα.

  • Τέλος, όταν το παιδί βλέπει ότι οι γονείς του είναι αγαπημένοι, νιώθει ηρεμία και γεμίζει η ψυχή του με όμορφα συναισθήματα. Όταν λοιπόν ένα παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα τόσο υγιές περιβάλλον, θα γίνει ισορροπημένος ενήλικας και θα απολαμβάνει να δείχνει το ενδιαφέρον του σε ανθρώπους που έχει ξεχωρίσει.