Πώς θα φτιάξετε τη διάθεση του παιδιού

Είναι το παιδί σας κακόκεφο και θέλετε να το βοηθήσετε να πάρει τα πάνω του; Πρόκειται για κάτι απόλυτα εφικτό, αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές του mother.gr:

  • Η πιο απλή λύση είναι να πάρετε το παιδί και να πάτε μαζί βόλτα. Δε μιλάμε απαραίτητα για κάποιο μαγαζί, αλλά και για ένα πάρκο ή οπουδήποτε αλλού θεωρείτε ότι θα του κάνει καλό.

  • Αν δείτε ότι το σηκώνει το κλίμα, ρωτήστε το παιδί τι έχει και ενθαρρύνετέ το να σας ανοίξει την καρδιά του για να το βοηθήσετε να διαχειριστεί ή και να λύσει το πρόβλημά του. Αν όμως είναι έντονα φορτισμένο, αφήστε το για άλλη στιγμή που θα έχουν πέσει οι τόνοι.

  • Εναλλακτικά, προτείνετε στο παιδί αν θέλει να παίξετε μαζί ή να κάνετε κάποια άλλη δραστηριότητα της αρεσκείας του για να φύγει το μυαλό του από τις άσχημες σκέψεις.

  • Σε περίπτωση που μιλάμε για κάποια προσωπική του αποτυχία, τονώστε του την αυτοπεποίθηση. Πρωτίστως, ξεκαθαρίστε στο παιδί ότι οι αποτυχίες είναι στο πρόγραμμα και διαβεβαιώστε το ότι στο μέλλον θα έχει πολλές επιτυχίες. Αν το δείτε δύσπιστο, θυμίστε του επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος.