4 τύποι μαμάδων προς...αποφυγήΚαμιά μανούλα δεν αποφασίζει προκαταβολικά να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για τις υπόλοιπες, όμως για μια σειρά από λόγους καταλήγει ως τέτοιο. Το mother.gr συγκέντρωσε και αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά των πιο κλασικών περιπτώσεων που κυκλοφορούν.

Η κακιά: ως κακιά δεν ορίζεται μια μανούλα που κάνει λάθη απειρίας στην ανατροφή του παιδιού, αλλά εκείνη που μεγαλώνει εμφανώς λάθος το μικρό της (το βάζει συνεχώς τιμωρίες, το υποτιμά, ξεσπάει τα νεύρα της πάνω του ενώπιον τρίτων κτλ)

Η ανασφαλής:
δεν περιμένει κανείς από μια νέα μανούλα να έχει ενδελεχείς γνώσεις για τη φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού, όμως κάποια βασικά πράγματα είτε πρέπει να τα γνωρίζει, είτε αν δεν τα γνωρίζει να μη «βομβαρδίζει» με ερωτήσεις τις φίλες της.

Αυτή που τα ξέρει όλα: ή τουλάχιστον έτσι νομίζει γιατί απλά ο εγωισμός της δεν την αφήνει να ζητήσει βοήθεια ή να ρωτήσει κάποιον που αποδεδειγμένα ξέρει την απάντηση σε αυτό που την απασχολεί. Αυτός ο τύπος είναι αυταπόδεικτα λανθασμένος και απίστευτα εκνευριστικός για τις υπόλοιπες μαμάδες, αφού δε διστάζει να τους κάνει υποδείξεις για την ανατροφή του δικού τους παιδιού!

Αυτή που καμαρώνει συνεχώς:
όλες οι μαμάδες καμαρώνουν για τα παιδιά τους, όμως δεν προσπαθούν να πικάρουν τις υπόλοιπες φίλες και γνωστές τους. Δεν επιδίδονται σε άσκοπη επίδειξη αρετών και προσόντων των παιδιών τους, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δεν αντιλαμβάνονται πόσο κακό κάνουν στο παιδί τους.