Βοηθήστε τα ετεροθαλή αδέλφια να έρθουν κοντά

Σίγουρα πρόκειται για μια ιδιαίτερη σχέση, με αρκετές δυσκολίες. Με συντονισμένες ενέργειες όμως μαζί με το σύντροφό σας, είναι εφικτό να βοηθήσετε τα ετεροθαλή αδέλφια να αποκτήσουν καλή σχέση και να συνυπάρξουν αρμονικά:

  • Το πρώτο που πρέπει να εξασφαλίσετε από κοινού με το σύντροφό σας είναι να υπάρχει ηρεμία στο σπίτι, τόσο για να δώσετε το καλό παράδειγμα στα παιδιά, όσο και για να νιώσουν αίσθημα ασφάλειας.

  • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το ένα από τα δύο να πιστέψει ότι δείχνετε μεγαλύτερη θαλπωρή στο άλλο. Είναι κάτι παραπάνω από βασικό να τα αντιμετωπίζετε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα θέματα.

  • Δώστε το ελεύθερο στα παιδιά να μοιράζονται μαζί σας κάθε μικρό ή μεγάλο προβληματισμό που νιώθουν για τη νέα πραγματικότητα που καλούνται να διαχειριστούν. Και επειδή είναι σε τέτοια ηλικία που δύσκολα θα έρθουν να σας ανοίξουν την καρδιά τους μόνα τους, κάντε εσείς σχετικές νύξεις όταν δοθεί κάποιο ερέθισμα.

  • Όσες φορές έχουν μια διαμάχη μεταξύ τους, μην πάρετε το μέρος κανενός και ενθαρρύνετέ τα να συμφιλιωθούν μόνα τους. Ενδεχομένως να μην είναι εφικτό τον πρώτο καιρό, όμως όσο το δουλεύετε, τόσο πιο πιθανό είναι να συμβεί στο μέλλον.

  • Από την πρώτη στιγμή να θέσετε με το σύντροφό σας ξεκάθαρους κανόνες, οι οποίοι να ισχύουν εξίσου και για τα δυο παιδιά σας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη δικαιοσύνης και συνέπειας απέναντί τους, κάτι που νομοτελειακά θα βοηθήσει και τη μεταξύ τους σχέση.