Διακόσμηση κήπου με παλιά αντικείμενα

Η διακόσμηση εξωτερικού χώρου είναι εξίσου σημαντική με αυτή του εσωτερικού του σπιτιού και ειδικά τώρα που ξάνοιξε ο καιρός και θα περνάμε περισσότερο χρόνο στον κήπο και την αυλή μας, θέλουμε να έχουμε και μια όμορφη εικόνα.

Το βασικό λοιπόν, όπως μπορείς να φανταστείς για τη διακόσμηση κήπου, είναι τα φυτά. Έτσι, είπαμε σήμερα να δούμε ποια παλιά άχρηστα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σα γλάστρες, για να δώσουμε ένα πιο φρέσκο αέρα στο στυλ του κήπου μας.

Όπως θα δείτε και στις προτάσεις που ακολουθούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πάντα, ακόμη και το πιο άχρηστο πράγμα, αρκεί να ανανεώνει την όψη του κήπου σας και να κάνει τους καλεσμένους σας να αναρωτιούνται για την ιδέα σας.

Η πρώτη μας ιδέα είναι να κόψετε ένα βαρέλι στη μέση, ώστε να φτιάξετε δύο πολύ όμορφες και ευρύχωρες γλάστρες, μέσα στις οποίες μπορείτε να φυτέψετε μέχρι και δεντράκι.

Τώρα που ο χειμώνας τελείωσε, αν έχετε χαλασμένες γαλότσες από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας, μπορείτε να τις κρεμάσετε στο φράχτη σας και να βάλετε μέσα τα λουλούδια σας, ή απλά να τις τοποθετήσετε δίπλα στην πόρτα της εισόδου του κήπου.

Τέτοια καλαθάκια και βαλιτσάκια έχουν σχεδόν όλα τα σπίτια και ειδικά αυτά τα ψάθινα με την πάροδο του χρόνο αρχίζουν να διαλύονται. Οπότε γιατί να πάνε χαμένα και να μην τα χρησιμοποιήσετε δημιουργικά;

Και τα γυναικεία τσαντάκια όμως ανήκουν στην ίδια κατηγορία, αν και μπορούν να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά χάρη στα έντονα χρώματα τους αλλά και την υφή τους.


Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και έναν κουβά ή ένα ποτιστήρι ως γλάστρα και ειδικά αν έχουν και κάποια όμορφη στάμπα επάνω τους.

Κάποτε αγόραζαν πολύ τις τσαγιέρες και κατά συνέπεια και τα μικρά φλιτζανάκια-κουπίτσες που είχε το σετ. Επειδή όμως δεν είμαστε στην Αγγλία και τα έχουμε μόνο για διακοσμητικά, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε, δίνοντας μια χαρούμενη και παραμυθένια νότα στον κήπο σας!

Σας τρύπησε το λάστιχο του αυτοκινήτου και ετοιμάζεστε να το πετάξετε; Ανακυκλώστε το, καρφώνοντας ένα κυκλικό κομμάτι ξύλο στη βάση του και βάφοντάς το, για να το χρησιμοποιήσετε για τα φυτά σας.

Και με τις παλέτες όμως έχουμε δει πολλές εκπληκτικές προτάσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κλείσετε την πίσω πλευρά μιας παλέτας με πανί ή ακόμη καλύτερα τσόχα και να φυτέψετε μέσα τα φυτά σας. Το καλό είναι ότι μπορείτε και να το κρεμάσετε στον τοίχο με σχοινί ή και αλυσίδα.

Τι πιο άχρηστο από τα μπουκάλια του νερού ή των αναψυκτικών και τα ντενεκεδένια κουτάκια από κονσέρβες; Ακόμη και αυτά όμως αν τα βάψετε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στην αυλή σας.

Να και κάτι πιο διακριτικό, το οποίο μπορείτε να το φτιάξετε μόνη σας, κόβοντας ένα κουτί κονσέρβας στη μέση και λίγο πιο κάτω και τοποθετώντας γύρω-γύρω ξύλινα μανταλάκια.

Τέλος, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τους κομμένους κορμούς δέντρων, ώστε να φυτέψετε μέσα τους τα λουλούδια σας και να έχετε ένα τελείως φυσικό τοπίο!

Πηγή: www.ediva.gr