22 ιδέες για διακόσμηση εξωτερικού χώρου

Έχετε μια μικρή πίσω αυλή και δεν ξέρετε πώς να τη διαμορφώσετε για να δείχνει μεγαλύτερη; Δείτε εκπληκτικές ιδέες για τη διακόσμηση εξωτερικού χώρου!


Η πίσω αυλή ενός σπιτιού είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό μέρος, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας, αλλά και για να ασχοληθείτε με την κηπουρική.

Μπορείτε με μερικές έξυπνες ιδέες για το σπίτι να τη μετατρέψετε σε ένα παραμυθένιο μέρος, όπου θα περνάτε ευχάριστα τον χρόνο σας!

Αν η αυλή σας όμως είναι μικρή αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολους τρόπους για να τη διακοσμήσετε, με τα κατάλληλα φυτά και έπιπλα κήπου, ούτως ώστε να δείχνει μεγαλύτερη και φυσικά ακόμη πιο εντυπωσιακή.

Για να κάνετε μια εντυπωσιακή διακόσμηση αυλής μπορείτε να "παίξετε" με τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία και φυσικά με τις αντιθέσεις των χρωμάτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξύλο για να δημιουργήσετε υπερυψωμένα επίπεδα στο πάτωμα, ούτως ώστε να φαίνεται πιο εκπληκτικός και μεγάλος ο χώρος της αυλής σας. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε κιόσκι για να μην σας πιάνει ο ήλιος, αλλά και η βροχή.

Σα βασικό υλικό για τις κατασκευές σας μπορείς να χρησιμοποιήσετε παλέτες, οι οποίες είναι πολύ must τα τελευταία χρόνια.

Μερικά τέτοια όμορφα παραδείγματα είναι και τα ακόλουθα.













Επιπλέον, αν δεν έχετε και μεγάλη αδυναμία στο ξύλο, μπορείτε να επιλέξετε την πέτρα, είτε για να καλύψετε ένα μεγάλο μέρος της αυλής, είτε απλά και μόνο για να κάνετε ένα όμορφο πέρασμα.

Εννοείται ότι η πέτρα θα δείξει ακόμη καλύτερα αν έχετε και όμορφα προσεγμένα φυτά, να την περιβάλουν. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο συντριβάνι για να την κάνετε ακόμη πιο κομψή.















Για το τέλος κρατήσαμε τα bamboo έπιπλα, τα οποία είναι εξαιρετικά για τη διακόσμηση κήπου, καθώς επίσης και τα πέτρινα παγκάκια. Μια εξίσου υπέροχη ιδέα είναι και η εστίες εξωτερικού χώρου, για να νιώθετε πάντα ζεστή τον χειμώνα.













Και οι 22 αυτές προτάσεις είναι εξαιρετικές για τη διακόσμηση και ανανέωση κήπου.

Πηγή: www.ediva.gr