5 τρόποι για οικονομική ανανέωση σαλονιούΜερικές φορές μπορεί να θέλεις να κάνεις κάποιες αλλαγές στο σπίτι σου. Μια καινούρια διαρρύθμιση που να διαφέρει από αυτήν που έχεις συνηθίσει θα σε κάνει να νιώσεις πιο χαρούμενη. Το να κάνεις αλλαγές δεν πρέπει να σε τρομάζει καθόλου. Μπορείς να τις κάνεις χωρίς να ξοδέψεις πολλά λεφτά και δυνάμεις.


Υπάρχουν πολλοί και εύκολοι τρόποι για να δώσεις έναν νέο αέρα στο σαλόνι σου. Άλλωστε είναι από τους χώρους που περνάς αρκετές ώρες την ημέρα και υποδέχεσαι και τους φίλους σου. Επομένως είναι λογικό να θέλεις συνεχώς να τον ανανεώνεις. 


5 τρόποι για οικονομική ανανέωση σαλονιού


1. Ανάλαφρος χώροςΤο να έχεις έναν ανάλαφρο χώρο, με μινιμαλιστικό δηλαδή στυλ, βρίσκεται ένα βήμα μακριά από το να έχεις ένα στυλάτο και συμμαζεμένο σπίτι. Εάν καθαρίσεις τον χώρο και να το ελαφρύνεις θα δώσει στον χώρο σου μία καινούρια όψη.


Όταν έχεις πολλά πράγματα στον ίδιο χώρο θα τον κάνει να "μπουκώσει" και να φαίνεται πολύ βαρύς. Οπότε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεφορτωθείς όσα πράγματα σου είναι άχρηστα και δεν ταιριάζουν με το σαλόνι σου.


2. Αναδιάταξη επίπλωνΔεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία για να ανανεώσεις το σαλόνι σου. Μπορείς να ανανεώσεις τον χώρο απλώς και μόνο αλλάζοντας διάταξη στα ήδη υπάρχοντα πράγματα. Άλλαξε θέση στον καναπέ και αμέσως το σαλόνι σου θα αλλάξει μορφή.


Επίσης, μπορείς να μετακινήσεις κάποιο έπιπλο που έχεις σε άλλο δωμάτιο. Εάν για παράδειγμα έχεις έναν ωραίο μοντέρνο πίνακα, τότε μπορείς να τον φέρεις στο σαλόνι σου. 


3. Πρόσθεσε φυτά εσωτερικού χώρουΤα φυτά και συγκεκριμένα του εσωτερικού χώρου θα ανανεώσουν όχι μόνο τον χώρο αλλά και τον αέρα που αναπνέεις. Γι αυτό πρόσθεσε κάποια φυτά εδώ κι εκεί. Θα δώσει και πάλι ζωή στο δωμάτιο σου. Ανάλογα με το μέγεθος του σαλονιού επέλεξε και τα φυτά.


Δηλαδή, εάν το σαλόνι σου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο μην το φορτώσεις με ένα θαμνώδες φυτό που θα κλείσει ακόμη περισσότερο τον χώρο. 


4. Δημιούργησε το δικό σου στυλΌλα είναι στις λεπτομέρειες. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στον χώρο. Δεν χρειάζεται να έχεις ειδικές ικανότητες για να κάνεις το δικό σου στυλ. Υπάρχουν τόσο πολλά απλά πράγματα που μπορούν να γίνουν μέσα σε μια στιγμή.


Θα βρεις την απάντηση στην κουζίνα σου. Βρες ένα ενδιαφέρον ποτήρι και βάλε μέσα ένα κερί. Μπορείς να προσθέσεις κι επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία, όπως βότσαλα. Μια ακόμη ιδέα είναι να πάρεις ένα πιάτο και να βάλεις πάνω του μερικά ρεσώ και διακόσμησε το τραπέζι σου μ' αυτά.


5. Πρόσθεσε μαξιλάρια στον καναπέΤίποτα δεν μοιάζει πιο άνετο από απαλές μαξιλάρες ή μαξιλαράκια. Οπότε φρόντισε να προσθέσεις όσα περισσότερα μπορείς. Έτσι ο καναπές σου θα φαίνεται καλύτερος. Διάλεξε υφάσματα και σχέδια που να έχουν ενδιαφέρον για να ανανεώσεις τον χώρο σου.


Μπορείς επίσης να κάνεις παιχνίδι με τις αντιθέσεις. Δηλαδή σε έναν σκούρο καναπέ να βάλεις ανοιχτόχρωμα μαξιλαράκια. Φυσικά δεν υπάρχει κανόνας ότι πρέπει να είναι όλα ίδια. Οπότε μπορείς να διαλέξεις διαφορετικό μοτίβο για το κάθε ένα.


Πηγή: www.ediva.gr