14 ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης



Ο Δεκέμβριος επιτέλους έφτασε και φέρνει μαζί του και τα Χριστούγεννα. Έχουν ξεκινήσει ήδη οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί, το δέντρο έχει στηθεί και μένουν μόνο οι λεπτομέρειες. Ολοκλήρωσε τη χριστουγεννιάτική σου διακόσμηση, χαρίζοντας στο σπίτι σου μια γιορτινή και ταυτόχρονα στιλάτη διάθεση.


Παρακάτω θα βρεις μερικές στιλάτες ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για όλο το σπίτι. Θα δεις πως προσέχοντας έστω και τις μικρές λεπτομέρειες γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα υπάρξει διαφορά στη συνολική εικόνα του σπιτιού σου.


Στιλάτες χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης


 


Χάρισε στο σπίτι σου τη χριστουγεννιάτικη διάθεση που σε εκφράζει. Μην περιορίζεσαι μόνο στα κλασσικά. Μπορείς για παράδειγμα να βάλεις ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κουζίνα και να του κρεμάσεις κουζινικά για στολίδια. Πρωτοτύπησε για ακόμα μια φορά και βάλε στη σκάλα σου μικρά γλαστράκια με έλατα-γιατί ποτέ ένα έλατο δεν είναι αρκετό για να εκφράσει τη μαγεία των Χριστουγέννων.


 


Μη μένεις στο γεγονός ότι η παράδοση θέλει το πράσινο δέντρο και τα κόκκινα διακοσμητικά. Αν προτιμάς κάτι πιο ήρεμο και μίνιμαλ, παίξε σε λευκές αποχρώσεις. Κρέμασε στα φωτιστικά σου χιονονιφάδες και στόλισε κάθε πάγκο και γωνιά με κάτι απλό που να θυμίζει γιορτινό κλίμα. Αν θέλεις κάπου να σπάει η ηρεμία, μπορείς να διαλέξεις τη γωνιά που σου αρέσει περισσότερο και να τις δώσεις λίγο περισσότερο χρώμα-ίσως σε κάποιο χολ.



Το σημαντικό στη διακόσμηση είναι να μην μπουκώσεις το σπίτι πάρα πολύ. Στόλισε γενικά παντού αν θέλεις, αλλά μην κάνεις υπερβολές. Επέλεξε να υπάρχει από κάτι διακριτικό σε κάθε γωνιά που θα θυμίζει Χριστούγεννα. Συμβουλή μου να κρατάς όσο το δυνατόν περισσότερο απλό και φυσικό το στιλ. Αυτό που εννοώ είναι ότι τα λαμπάκια πάνε στο δέντρο και το τζάκι. Οπουδήποτε αλλού αποφασίσεις να στολίσεις, τα φωτάκια καλό θα ήταν να τα αποφύγεις-θα είναι υπερβολικό. 


Πηγή: www.ediva.gr