11 ιδέες για να δώσεις χρώμα στην κουζίναΗ κουζίνα σου είναι ένας χώρος γλυκός και γεμάτος μυρωδιές, γεύσεις και αναμνήσεις. Τώρα μπορεί να γίνει κι ένας χώρος γεμάτος χρώμα και φως. Και βέβαια έμπνευσης γιατί το φαγητό είναι έμπνευση. Τα τελευταία χρόνια διάσημοι διακοσμητές χρησιμοποιούν πολλούς καινούριους τρόπους βαψίματος για το χώρο αυτό.


Παίζουν λοιπόν με τα χρώματα αφού η κουζίνα δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο άσπρη. Ούτε και αποκλειστικά να εξυπηρετεί μόνο έναν σκοπό, το μαγείρεμα. Αντίθετα, μπορεί να είναι ένα μέρος που θα απολαμβάνεις κάθε στιγμή της μέρας. 


11 ιδέες για να δώσεις χρώμα στην κουζίνα σου

Φυσικά χρώμα μπορείς να βάλεις βάφοντας έναν τοίχο. Αυτός όμως είναι ένας παλιός τρόπος για μοντέρνα κουζίνα. Πλέον μπορείς να ανανεώσεις τον χώρο δίνοντας ένταση σε άλλα πράγματα όπως οι καρέκλες, τα ντουλάπια, οι συσκευές. Αν θέλεις να μείνεις πιστός στην παράδοση, τότε μπορείς να βάψεις τον τοίχο όχι με ένα αλλά με περισσότερα χρώματα.


Ακόμη, σε κάποια άδεια ράφια της κουζίνας τοποθέτησε χρωματιστά κουτιά, στα οποία μπορείς να τοποθετήσεις διάφορα μικροαντικείμενα, βιβλία συνταγών κι άλλα. Θα δώσουν χρώμα στο χώρο και θα ξέρεις κάθε στιγμή που βρίσκεται αυτό που ψάχνεις.


Χρησιμοποίησε χρώμα στο τραπέζι της κουζίνας και στις καρέκλες. Μπορείς να παίξεις με αντιθετικά χρώματα ή με ποικιλία χρωμάτων. Αν δεν θέλεις να αλλάξεις τα έπιπλα που ήδη έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φωτεινό χρώμα σ' έναν τοίχο της κουζίνας. Μην διστάσεις να χρησιμοποιήσεις αποχρώσεις του ίδιου φάσματος, δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.Βάψε τα ντουλάπια της κουζίνας στο χρώμα που προτιμάς. Παίξε με τα χρώματα και ο χώρος θα αλλάξει αμέσως όψη και θα γίνει πιο διασκεδαστικός. Αυτή η αλλαγή μπορεί να γίνει από σένα τον ίδιο ώστε να χρειαστεί να βάλεις το χέρι πολύ βαθιά στις τσέπες.


Χρώμα επίσης μπορείς να δώσεις με διάφορα μικροαντικείμενα με χρώματα σε επιφάνειες της κουζίνας. Πολύχρωμα ανθοδοχεία, χρωματιστές κορνίζες, φωτιστικά με έντονα χρώματα. Αλλάζουν αμέσως το χώρο προσφέρoντας ηρεμία και χαλάρωση. Καλές συνταγές, με έμπνευση και χρώμα.


Πηγή: www.ediva.gr