20 χριστουγεννιάτικες ιδέες για στολισμό μπαλκονιούΤα Χριστούγεννα σημαίνουν και μαζί τους έχουν αρχίσει και σιγά οι προετοιμασίες για τον στολισμό. Το κλασικό καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και φυσικά η εξωτερική διακόσμηση του μπαλκονιού. Εντάξει, το δίχως άλλο τα λαμπιόνια θα πρωταγωνιστήσουν και θα κάνουν το μπαλκόνι σου να λάμπει.


Παρακάτω θα βρεις μερικές λαμπερές χριστουγεννιάτικες ιδέες για να στολίσεις το μπαλκόνι σου. Από γιρλάντες μέχρι πολύχρωμα λαμπάκια που καταφέρνουν παρόλα αυτά να είναι καλόγουστα. Είτε έχεις μικρό μπαλκόνι, είτε μεγάλο, είτε είσαι σε όροφο είτε σε ισόγειο, σίγουρα κάτι θα βρεις που να σου ταιριάζει.


Πως να στολίσεις το μπαλκόνι σου
για τα Χριστούγεννα


   


Εκμεταλλεύσου τα κάγκελα σου στο έπακρο. Ειδικά αν το μπαλκόνι σου είναι μικρό. Πλέξε τα λαμπάκια ή βάλε τα σε σχήμα καταρράκτη να πέφτουν προς τα κάτω. Σημαντικό να προστατεύεις την πρίζα από πιθανές βροχές και να μην υπάρχουν εκτεθειμένα καλώδια. Αν προτιμάς κάτι που να σε "αγχώνει" λιγότερο, κάθε φορά που θα βγαίνεις από το σπίτι, οι γιρλάντες με στεφάνια και καμπανούλες είναι επίσης εξαιρετική ιδέα.Μην φοβηθείς την υπερβολή! Είναι μέρες γιορτινές και λίγη παραπάνω υπερβολή επιβάλλεται. Αν έχεις τη δυνατότητα- και δεν λυπάσαι τη ΔΕΗ- στόλισε το μπαλκόνι σου από άκρη σε άκρη. Βάλε περιμετρικά τα κίτρινα λαμπιόνια και δώσε το θέμα φάτνη στο μπαλκόνι σου. Θα μπορούσες να κάνεις και μια μίνι απεικόνιση αν θέλεις. Σίγουρα θα το θαυμάσουν μέχρι και οι περαστικοί.


   


Δοκίμασε να παίξεις με τα χρωματιστά λαμπάκια και μην σε νοιάζει αν θα βγει κακόγουστο. Αν έχεις καλό γούστο και ξέρεις τα όρια του ωραίου από του κιτς, θα καταφέρεις την τέλεια διακόσμηση με χρωματιστά λαμπάκια. Μπορείς να φτιάξεις συνθέσεις από χριστουγεννιάτικες μπάλες, γιρλάντα και φωτάκια και στολίσεις όλο το μπαλκόνι σου. Μπορείς ακόμα και να το κάνεις σε ένα απλό στεφάνι και να το κρεμάσεις. 


Πηγή: www.ediva.gr