Εργαζόμενη μητέρα: Όχι πια τύψεις!


Η μέρα που θα επιστρέψετε στη δουλειά πλησιάζει και η προοπτική αποχωρισμού από το μωρό σας γεμίζει τύψεις. Παράλογες τύψεις επί της ουσίας και εξηγούμε τους λόγους:

  • Εσείς δεν ήσασταν που διαμαρτυρόσασταν ότι νιώθατε αντι-παραγωγική, μακριά από την εργασία σας, ασχολούμενη μόνο με το μωρό; Ε λοιπόν ήρθε η στιγμή αυτό να αλλάξει, έστω κι αν χρειαστεί να κουραστείτε ακόμα περισσότερο με έναν ακόμα ρόλο.
  • Βγάλτε από το μυαλό σας ότι εγκαταλείπετε το μωρό. Σίγουρα σας ενοχλεί σε συναισθηματικό επίπεδο η ιδέα, όμως δεν το παρατάτε στους πέντε δρόμους. Σε τελική ανάλυση, αν σας αγχώνει περαιτέρω να κρατάει το μωρό μια νταντά, προτιμήστε τον παππού και τη γιαγιά που είναι πρόσωπα εμπιστοσύνης.
  • Σίγουρα δεν είναι απόλυτα δική σας επιλογή ότι πρέπει να είσαστε εργαζόμενες μητέρες, αλλά πρέπει να συμφιλιωθείτε με την ιδέα, με δεδομένο ότι είναι αδύνατο να καλυφθούν τόσα έξοδα μόνο με την εργασία του συντρόφου σας.
  • Μπορεί η μητρότητα να είναι ό,τι πιο ιερό υπάρχει, όμως είναι χρήσιμο για την ψυχολογία σας να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε εξίσου καλά και στον εργασιακό στίβο.
  • Αν δε σας αρκεί ο χρόνος που περνάτε με το μωρό, αναλογιστείτε μήπως είναι τελικά πιο ποιοτικός ο χρόνος που του αφιερώνετε συγκριτικά με το να ήσασταν μονίμως στο σπίτι.
  • Τέλος, σε βάθος χρόνου θα αποτελέσετε σπουδαίο πρότυπο προς μίμηση για το παιδί σας, το οποίο θα εκπλαγεί ευχάριστα με την αποτελεσματικότητά σας σε όλους τους ρόλους που έχετε αναλάβει. Ίσως μια τέτοια σκέψη, μια τέτοια προοπτική να σας ανακουφίσει.