14 ιδέες διακόσμησης με πλακάκια για την κουζίνα

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που δεν δίνουμε και πολύ σημασία στην διακόσμηση της. Αυτό  συμβαίνει κυρίως γιατί μας ενδιαφέρει περισσότερο να υπάρχει χώρος και να είναι όσο πιο λειτουργική γίνεται. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να απαγορεύει την διακόσμηση της, αφού όλες οι απαραίτητες συσκευές έχουν βρει τη θέση τους.

Ξέχνα, λοιπόν, την μονότονη και πιθανώς μονόχρωμη κουζίνα σου. Σου έχω μερικές εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης με πλακάκια για την κουζίνα σου. Θα αλλάξουν τόσο πολύ την αύρα και τη διάθεση του χώρου που θα σε προκαλεί να μαγειρεύεις και να πίνεις τον καφέ σου εκεί. Ειδικά για τα σπίτια που έχουν σαλόνι κουζίνα μαζί, οι παρακάτω προτάσεις θα κάνουν την κουζίνα ένα στολίδι. 

Προτάσεις διακόσμησης της κουζίνας με πλακάκια

Ξεκινάω από την αγαπημένη μου επιλογή που είναι το πλακάκι-τούβλο. Μπορείς να το βρεις σε διάφορα χρώματα ανάλογα με το πως θέλεις να το συνδυάσεις και η κουζίνα σου θα αποκτήσει λίγο παραπάνω στυλ.

Το τούβλο θα δώσει ένα πιο industrial και μοντέρνο look στο χώρο. Ίσως η ιδανικότερη επιλογή για τα σπίτια με σαλονοκουζίνα. Θα διακοσμεί όλον το χώρο χωρίς να χρειαστεί να προσθέσεις διακοσμητικά που θα μπουκώνουν περισσότερο το δωμάτιο.

Μια ακόμα εξαιρετική ιδέα είναι να παίξεις με τα σχήματα. Χρησιμοποίησε ορθογώνια πλακάκια, πολύγωνα και διακόσμησε τον τοίχο σου  δημιουργώντας το εφέ που προτιμάς. Το καλό με τα πλακάκια να σου θυμίσω είναι ότι καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα από ότι ο τοίχος. Ειδικά με τα λάδια από τα τηγανίσματα, με λίγο σαπούνι και ένα σφουγγάρι το έχεις καθαρίσει.

 

Τέλος μια πιο ελληνική- παραδοσιακή πρόταση. Μάνταλα και ψηφίδες και άλλα τέτοια σχέδια σε αποχρώσεις γαλάζιο με γκρι και πολύ ανοιχτό καφέ. Μια ρουστίκ νότα που θα πήγαινε πάρα πολύ σε μια μοντέρνα κουζίνα. Και φυσικά να σου υπενθυμίσω ότι δεν χρειάζεται να διακοσμήσεις την κουζίνα σου με πλακάκι μόνο στον τοίχο! Μπορείς κάλλιστα να στρώσεις το δάπεδο της κουζίνας σου με το αντίστοιχο πλακάκι που σου αρέσει!

Πηγή: www.ediva.gr