Πώς η μητρότητα σε κάνει καλύτερη στη δουλειά σου

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δουλειά και μητρότητα δεν πάνε μαζί. Η αλήθεια είναι ότι σε κάποιο βαθμό ισχύει, όμως σε γενικές γραμμές η μητρότητα έχει θετικές επιπτώσεις και στον εργασιακό βίο:

  • Η ενσυναίσθηση που αποκτάς μέσω της ανατροφής του παιδιού θα επηρεάσει και τη συμπεριφορά σου στη δουλειά. Σταδιακά θα γίνει πιο εύκολο να μπαίνεις στη θέση ενός υφιστάμενου ή ενός πελάτη και να καταλαβαίνεις τις ανάγκες του, ώστε να πράξεις τα δέοντα. Αυτό σε κάνει αυτόματα πιο αγαπητή και πιο παραγωγική στη δουλειά σου.

  • Όπως και με το παιδί, μαθαίνεις να λειτουργείς προνοητικά και να αποφεύγεις πιο εύκολα τις όποιες εργασιακές κακοτοπιές. Δε λειτουργείς τόσο αυθόρμητα (έως παρορμητικά) όπως παλιά, διαβλέπεις το λάθος που έρχεται και παίρνεις τα μέτρα σου έγκαιρα ώστε να αποφευχθεί.

  • Μαθαίνεις να συνεργάζεσαι καλύτερα και να είσαι πιο ομαδική και όχι τόσο ανταγωνιστική. Έχεις καταλάβει πλέον ότι καλή η μονάδα, καλύτερη όμως η ομάδα, συν ότι σου δίνει ικανοποίηση να βοηθάς κάποιον συνάδελφο εφ΄όσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

  • Μπορείς να ελέγχεις καλύτερα τα αρνητικά συναισθήματά σου, όπως το άγχος της καθημερινότητας στη δουλειά. Οι δυσκολίες στο μεγάλωμα του παιδιού είναι άπειρες, οπότε το επίπεδο δυσκολίας στον εργασιακό τομέα φαντάζει πλέον πολύ πιο χαμηλό.

  • Προέκταση αυτού είναι ότι αντέχετε κάτω από μεγάλη πίεση και σε σούπερ πιεστικές περιόδους. Υπάρχει μεγαλύτερη υπομονή και αντοχή, άρα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε ειδικές συνθήκες.

  • Γενικά, οι μανούλες αξιοποιούν τη λογική αλλά και τη φαντασία τους και εφευρίσκουν τρόπους να ανταποκρίνονται σε δύσκολες καταστάσεις. Κάπως έτσι καταλήγει να αυξάνεται η παραγωγικότητα και η δημιουργικότητά τους και στον επαγγελματικό τομέα.