12 πανέμορφοι νιπτήρες για το μπάνιο

Ήρθε η ώρα για μια ανανέωση στο σπίτι σας και σκέφτεστε να κάνετε μια ανακαίνιση ξεκινώντας από το μπάνιο; Μήπως φτιάχνετε το δικό σας σπίτι και δεν ξέρετε πώς να φτιάξετε τον νιπτήρα του μπάνιου σας;

Βρήκαμε μερικές από τις πιο ωραίες ιδέες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και σας τις παρουσιάζουμε για να εμπνευστείτε και να φτιάξετε το δικό σας.

Μην ξεχνάτε φυσικά να προσαρμόσετε κάθε ιδέα στο δικό σας στυλ. Εάν δεν ξέρετε τι χρώμα να διαλέξετε τόσο για το μπάνιο, όσο και για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, τότε δείτε τι χρώμα να επιλέξετε για κάθε δωμάτιο. Οι φωτογραφίες που συλλέξαμε δείχνουν νιπτήρες σε διάφορα μεγέθη. Φυσικά το μέγεθός του θα εξαρτηθεί κυρίως από τις διαστάσεις του μπάνιου σας. Εάν δηλαδή το μπάνιο σας είναι μικρό, τότε μην επιλέξετε έναν ογκώδη νιπτήρα.

Αντίθετα, μπορείτε να επιλέξετε ένα λευκό, στρόγγυλο, αποφεύγοντας έτσι τις γωνίες. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ειδικά μοντέλα που απευθύνονται σε όσους έχουν έλλειψη χώρου στο μπάνιο που προσφέρουν και νιπτήρα και αποθηκευτικό χώρο.

Βέβαια για τους πιο μοντέρνους, κάποιες λύσεις είναι ο νιπτήρας σε μεταλλικά χρώματα, όπως ο ροζ-χρυσός της φωτογραφίας ή σκέτο γυαλί, ένα σχέδιο ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Ακόμη μία πρωτότυπη ιδέα είναι ο νιπτήρας σας να είναι διακοσμημένος με μικρές πέτρες, τα λεγόμενα ψηφιδωτά, τα οποία δημιουργούν εντυπωσιακά σχέδια.

Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να παραμείνετε μινιμαλιστικοί στο υπόλοιπο μπάνιο, επιλέγοντας το κλασικό λευκό και να φτιάξετε ένα πολύχρωμο σχέδιο στο εσωτερικό του νιπτήρα.Για τους πιο τυχερούς που έχουν ένα μεγάλο μπάνιο οι επιλογές είναι σαφώς περισσότερες. Εκτός από τον κλασικό, μονό νιπτήρα, τα τελευταία χρόνια πολλοί προτιμούν και το διπλό νιπτήρα. Έτσι κερδίζουμε άνεση κι ευκολία.

Για τους λάτρεις των παλαιότερων εποχών, πρωτότυπη λύση που συνδυάζει το παλιό με το καινούριο, είναι ένας χτιστός νιπτήρας, είτε απλά βαμμένος με το χρώμα της αρεσκείας σας, είτε επενδυμένος με κάποιο πλακάκι, ψηφιδωτό ή ακόμη και βότσαλα που θα φέρουν μια θαλασσινή αύρα στο μπάνιο σας.

Τέλος, ένα νιπτήρας συνοδεύεται σχεδόν πάντα με κάποιον καθρέφτη, άλλοτε πιο εντυπωσιακό κι άλλοτε απλό και κλασικό. Τα μεγέθη και σχέδια είναι μία προσωπική επιλογή, ενώ το μόνο που πρέπει να δείξετε προσοχή είναι η ανθεκτικότητα του στην υγρασία.

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην αγορά καθρέφτες οι οποίοι δε θαμπώνουν από τους υδρατμούς, οπότε μπορείτε να επενδύσετε σε έναν τέτοιο!

Πηγή: www.ediva.gr