Πώς να διακοσμήσεις την γκαρσονιέρα σου

Όταν μιλάμε για μικρά διαμερίσματα, γκαρσονιέρες, δεν πηγαίνει το μυαλό σου ότι αυτός ο χώρος μπορεί να γίνει σικ και πολύ άνετος.

Όμως για κάποια που μένει μόνη της ή με το σύντροφό της είναι πολύ καλή επιλογή τα διαμερίσματα, τύπου στούντιο. Ωστόσο αν το διακοσμήσεις σωστά, θα έχεις πολλές δυνατότητες στο σπίτι σου. Εδώ λοιπόν σου έχουμε τρόπους για το πώς να διακοσμήσεις την γκαρσονιέρα σου, δίνοντας το προσωπικό σου στυλ!

DIY διακόσμηση στούντιο

Σε μια γκαρσονιέρα είναι σημαντικό να χωρέσεις τα πράγματά σου σε ένα μικρό χώρο και να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο. Βέβαια μπορεί να σου φαίνεται δύσκολη η τακτοποίηση, ώστε να έχεις και συ την άνεσή σου και να μην νιώθεις εγκλωβισμένη.

Επίσης αν συγκατοικείς με το σύντροφό σου, μπορείς να δημιουργήσεις σε αυτό το ένα δωμάτιο που έχεις, δύο ξεχωριστούς χώρους. Έτσι θα μπορείς να έχεις στην ουσία μια γωνία στο σπίτι που θα ηρεμείς και θα κάθεσαι να χαλαρώνεις είτε μόνη, είτε και με παρέα.

Στο στυλ λοιπόν της DIY διακόσμησης, μια βιβλιοθήκη σε ανοιχτά χρώματα μπορεί να λειτουργήσει άψογα ως διαχωριστικό ανάμεσα στο κρεβάτι σου και στο σαλόνι. Επίσης, μπορείς να βάλεις το κρεβάτι με το καναπέ να είναι στις αντίθετες πλευρές του τοίχου, που θα σε βοηθήσει ακόμη πιο πολύ στην αίσθηση των δύο διαφορετικών χώρων.  

Τέλος, μπορείς όλα αυτά να τα διαμορφώσεις με βάση τη θέση της κουζίνας σου. 

Γήινα χρώματα σε γκαρσονιέρα

Τα γήινα χρώματα σε μια γκαρσονιέρα κάνουν το σπίτι να έχει μια πιο ζεστή ατμοσφαίρα και σε βοηθάνε να χαλαρώσεις ακόμη πιο πολύ. Μια καλή ιδέα είναι το κρεβάτι σου στη μία πλευρά του δωματίου, ράφια στη μέση για διαχωριστικό και έναν μικρό καναπέ από την άλλη πλευρά.

Με αυτά τα ράφια θα έχεις όλο τον υπόλοιπο χώρο και την άνεση να το φτιάξεις όπως θέλεις και να τα έχεις όλα μαζί.

Επιπλέον, τα χαλιά και τα μαξιλάρια δημιουργούν ακόμη παραπάνω την αίσθηση άνεσης στο χώρο και θα μπορείς να ηρεμείς έτσι όπως πρέπει όλοι να ηρεμούμε στο σπίτι μας.

Μικρά σπίτια με πατάρι

Αν το σπίτι σου, εκτός από μικρό έχει και πατάρι, μπορείς να το εκμεταλλευτείς πάρα πολύ για τη δημιουργία ενός μοναδικού χώρου. Μπορείς, για παράδειγμα, να βάψεις το ταβάνι σε μπλε βαθύ χρώμα, δίνοντας την αίσθηση του ουρανού.

Οι χώροι γύρω από το πατάρι άνετα γίνονται χώροι αποθήκευσης και μια ντουλάπα με καθρέπτη εξωτερικό θα δώσει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Μινιμαλιστικό στούντιο

Αν θέλεις να δώσεις μινιμαλιστικό στυλ στο στούντιο που μένεις, έχεις πολλές εναλλακτικές. Ας πούμε, η δημιουργία διαφορετικών επιπέδων με τη χρήση συρταριών θα "μεγαλώσει" το σπίτι σου και θα μπορείς εννοείται να αποθηκεύσεις πιο πολλά πράγματα.

Η χρήση μεγάλων επίπλων π.χ κρεβατιού, ειδικά αν μένεις με το σύντροφό σου, θα σε βοηθήσει να έχεις και την άνεσή σου. Επίσης, με πολλά και μικρά έπιπλα δημιουργείται πιο γρήγορα ακαταστασία, που νομίζουμε ότι είναι κάτι που δεν το θέλεις.

Τέλος, για να φτιάξεις στον ίδιο χώρο της γκαρσονιέρας σου δύο ξεχωριστά δωμάτια, δηλαδή το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι, χρησιμοποίησε κουρτίνες στο κρεβάτι σου. Θα κοιμάσαι επίσης και πιο άνετα, ειδικά σε περίπτωση που φιλοξενείς κάποιον σπίτι σου.

Πηγή: www.ediva.gr