10 ιδέες για να φτιάξεις την ιδανική αυλή για παιδιά

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μετατρέψεις τον κήπο σου σε μια ατελείωτη παιδική χαρά για μικρούς και μεγάλους

Σκηνές

Είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά σου θα λατρέψουν αυτήν την ιδέα και δε θα χάνουν ευκαιρία να κρύβονται εκεί μέσα.

Μια παραλία στον κήπο σου

Σε όλα τα παιδιά αρέσει το παιχνίδι στην άμμο. Αν είσαι από τις τυχερές και περνάς όλο το καλοκαίρι σου στην παραλία, τότε καλά κάνεις. Αν, όμως, δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, τότε γιατί δε φέρνεις ένα κομμάτι της παραλίας σπίτι σου;

Φτιάξε ένα μέρος όπου θα βάλεις μέσα άμμο για να κάνετε κατασκευές και, αν έχεις χώρο, πρόσθεσε και μια μικρή παιδική πισίνα για να περάσει ευχάριστες ώρες όλη η οικογένεια.

Τοίχοι από κιμωλία

Αν έχεις κουραστεί να βλέπεις ζωγραφιές στους τοίχους του σπιτιού σου, τότε υπάρχει τρόπος να αφήσεις τη δημιουργικότητά τους να ξεχυλίσει!

Αγόρασε ένα μαυροπίνακα και δημιούργησε στον κήπο μια γωνία για να μπορέσουν τα μικρά σου να ζωγραφίσουν άνετα.

Κούνια

Ποιο ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο πήγαινες όταν έφτανες στην παιδική χαρά; Η κούνια. Γιατί, λοιπόν, να μη φτιάξεις μία ή και περισσότερες στην αυλή σου; Εκτός από τα παιδιά, θα έχεις κι εσύ το χρόνο να κουνηθείς και να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια!

Τοίχος αναρρίχησης

Ένας τοίχος αναρρίχησης είναι μια πολύ καλή ασχολία για όλη την οικογένεια. Εκτός από το ότι περνάς ευχάριστα την ώρα σου, μπορείς παράλληλα να γυμναστείς.

Καλού κακού βέβαια, βάλε ένα στρώμα από κάτω για να αποφύγεις τα ατυχήματα.

Μουσικός φράχτης

Αν στα παιδιά σου αρέσει η μουσική να ανακαλύπτουν νέους ήχους, τότε μπορείς να φτιάξεις ένα μουσικό φράχτη. Θα χρειαστείς ένα φράχτη ή μερικά καρφιά στον τοίχο και όσα αντικείμενα μπορούν να βγάλουν ήχο όταν τα χτυπάς.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μουσικά όργανα, αλλά και παλιά αντικείμενα, όπως κατσαρόλες, τηγάνια, και ό,τι άλλο βρεις στην αποθήκη του σπιτιού.

Διασκεδάστε με φούσκες

Οι φούσκες είναι η αγαπημένη ασχολία πολλών παιδιών. Για ακόμη μεγαλύτερη διασκέδαση, χρησιμοποίησε μια μικρή πλαστική πισίνα, ένα χούλα-χουπ και πολύ σαπούνι για να φτιάξετε μερικές μεγάλες και μοναδικές φούσκες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

Twister στον κήπο

Το Twister είναι ένα παιχνίδι που υπόσχεται πολύ γέλιο και διασκέδαση. Χρησιμοποίησε λίγη μπογιά σε μορφή σπρέι και φτιάξε ένα Twister στην αυλή του σπιτιού σου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάψεις το γρασίδι ή το τσιμέντο στην αυλή σου και να απολαύσεις το παιχνίδι.

Αφιέρωσε ένα σημείο όπου θα φυτεύουν τα παιδιά

Αφιέρωσε ένα κομμάτι του κήπου σου για να μπορούν τα παιδιά να φυτεύουν τα δικά τους λουλούδια και φυτά. Με αυτό τον τρόπο θα τα περιλαμβάνεις στην κηπουρική και στη φροντίδα της αυλής.

Επίλεξε φυτά τα οποία μεγαλώνουν γρήγορα για να μη χάσουν το ενδιαφέρον τους.

Φτιάξε ένα στούντιο τέχνης

Αν έχεις κάγκελα στην αυλή σου, τότε μπορείς να κολλήσεις χαρτί και να κρεμάσεις μερικές κούπες με μπογιές επάνω του. Άφησε τα παιδιά σου να δημιουργήσουν και να χαρούν τις ημέρες του καλοκαιριού.

Πηγή: www.ediva.gr