Το δικό μου παιδί; Αποκλείεται!

Μια συνηθισμένη ατάκα ορισμένων μαμάδων που αρνούνται να δεχθούν την περίπτωση ότι το παιδί τους μπορεί να έκανε κάποιο λάθος, δεν τα κατάφερε κάπου και άλλα παρόμοια. Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία:

  • Ας ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα: το παιδί είναι μικρό και άπειρο, οπότε είναι δεδομένο ότι θα κάνει λάθη. Άλλωστε ποιος άνθρωπος δεν κάνει λάθη;

  • Όσο και ικανό και άξιο να είναι, δε γίνεται να τα καταφέρνει σε όλα καλά. Θα υπάρξουν τομείς που υστερεί και σε άλλους που θα είναι εξαιρετικό.

  • Απαλλαγείτε το συντομότερο από την υπερφίαλη λογική ότι κάποια πράγματα που συμβαίνουν σε άλλα παιδάκια, δεν πρόκειται να τα βρει μπροστά του το δικό σας. Η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη που όλα είναι πιθανά και ταυτόχρονα απίθανα!

  • Εθελοτυφλώντας (σκόπιμα ή μη) δεν κάνετε καλό στο παιδί σας, αφού αρνείστε να αναγνωρίσετε τα ελαττώματά του και να το βοηθήσετε να τα δουλέψει για να μεγαλώσει κατά το δυνατόν σωστά. Άρα λοιπόν αφήστε κατά μέρος τον εγωισμό σας για το καλό του παιδιού.

  • Είναι απαραίτητο να είσαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τη δασκάλα του παιδιού σας, έχοντας πάντα στο μυαλό σας ότι πασχίζει για το καλύτερο για εκείνο από το δικό της πόστο. Όταν λοιπόν σας λέει ότι δημιουργεί προβλήματα ή ότι χρειάζεται βελτίωση σε κάτι, να το λάβετε σοβαρά υπόψη, αφού δεν το κάνει για να σας πικράνει, ούτε έχει κάποιο προσωπικό όφελος. Μην την αντιμετωπίζετε με καχυποψία ή σαν εχθρό.