Πώς θα μεγαλώσετε μια ευτυχισμένη κόρη

fiogf49gjkf0d
Τα παιδιά δε θέλουν πολλά πράγματα για να νιώσουν αίσθημα πληρότητας στο οικογενειακό περιβάλλον. Πρέπει όμως να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε όταν μεγαλώνετε μια κόρη, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του φύλου της:

  • Το βασικό είναι να απαγκιστρωθείτε από προκαταλήψεις του παρελθόντος και να παρέχετε στο κοριτσάκι σας όσα έχουν ανάγκη όλα τα παιδιά στο κομμάτι της ανατροφής, βοηθώντας τη με το χρόνο να μάθει το ρόλο της.

  • Μια μανούλα δεν πρέπει να βλέπει μέσα από τα μάτια της κόρης την ευκαιρία της να απαλλαγεί από δικά της απωθημένα και να πραγματοποιήσει ανεκπλήρωτα όνειρά της.

  • Μέσα από τη συμπεριφορά προς το σύντροφό της, η κόρη θα διδαχθεί το σεβασμό στο άλλο φύλο, αλλά και τη διαφορετικότητά τους σε κάποια πράγματα. Όσο πιο αρμονική είναι η μεταξύ σας σχέση, τόσο καλύτερα θα τα πηγαίνει με τους άντρες στη ζωή της.

  • Παράλληλα, θα πρέπει να βοηθήσετε το σύντροφό σας να συνειδητοποιήσει το διαφορετικό τρόπο ανατροφής ενός κοριτσιού σε σχέση με το αγόρι. Οι μπαμπάδες δε γνωρίζουν κάποια πράγματα στις ανάγκες και τον ψυχισμό των κοριτσιών, οπότε δεδομένα χρειάζονται καθοδήγηση.

  • Να έχετε πάντα στο μυαλό σας πόσο συναισθηματικά είναι τα κορίτσια και τις ιδιαιτερότητες που συνεπάγεται αυτό το χαρακτηριστικό σε διάφορους τομείς της ανατροφής. 

  • Αγόρια και κορίτσια έχουν ανάγκη από τη στήριξή σας, όμως τα κορίτσια χρειάζονται περισσότερη εξαιτίας του πολύπλοκου τρόπου σκέψης και του γεγονότος ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν «επιτρέπεται» να εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους.

  • Πάντα να εξηγείτε διεξοδικά στην κόρη σας οτιδήποτε την μπερδεύει ή την προβληματίζει. Είπαμε, τα κορίτσια είναι αναλυτικά και θέλουν να γνωρίζουν κάθε πτυχή ενός θέματος, με έναν τρόπο σαφή και κατανοητό.